Keskustelut Metsänomistus FSC:n riskialue yllätti

Esillä 10 vastausta, 361 - 370 (kaikkiaan 809)
  • FSC:n riskialue yllätti

    1.7.2019 Maaseudun Tulevaisuudessa kerrotaan heinolalaisesta metsänomistajasta, jonka normaalisti hoidettuun talousmetsään oli pyytämättä ja yllättäen ilmestynyt 80 hehtaarin FSC:n HCV-merkintä. Tästä korkean suojeluarvon HCV-merkinnästä ei tule minkäänlaista ilmoitusta metsänomistajalle. Metsänomistaja ei itse ole mukana FSC-sertifikaatissa, vaan PEFC:ssä. Asia tuli sattumalta ilmi vasta lumituhojen takia tehtävän metsänkäyttöilmoituksen yhteydessä. Samalla omistajalla on entuudestaan jo Natura 2000 alue, valkoselkätikan suojelualue, sekä kallioidensuojelualue. Kyllä aivan aiheellisesti voidaan jo mukailla vanhan taistolaislaulun sanoja, että ”Metsäsi eivät ole sinun metsiäsi!”

  • jees h-valta

    Kannattaakin suhtautua kriittisesti. Mitä metsänomistaja tekee maataloustuottajien järjestöllä? Ei mitään. Siitä metsäurastakin voisi olla senpuoleen monimielinen että se luonnto kyllä edelleen kasvattaa sen metsänkin joten urana sitä on mielestäni vaikea pitää. Toki me mo:t siellä tuhrataan mutta sen kasvullisesta ajasta marginaalisen vähän/ha. Promilleissa. En minäkään ihmisiltä mitään ole saanut, luonnolta sensijaan paljonkin. Se että me saamme ostaa alueita puuston käyttöoikeudella ei tarkoita mitään sen enempää. Luontoa pitää kunnioittaa ja kasvattaa puustoakin niin ettei sorreta liikaa luonnon tasapainoista metsämaisemaa. Kuten seiskan uutisissakin kuulimme tulee meille paljon lisää hankaluuksia. Ihmisen toimesta, ei luonnon. Meidän ”viisaammehan” ovat keksineet ilmastonmuutoksen ja sillä meitä lyödään surutta lähivuosina. Mutta sekään ei saa muuttaa suhdettamme metsäluontoon. Tehdään neutraalisti puunkasvatuspromilleja ja annetaan luonnon näyttää edelleen että koohot ilmastonmuutoshysteerikot ovat väärässä. Me ja luonto olemme oikeassa ja tietenkin pääkasvattajaa edelleen kunnioittaen.

    kuusessa ollaan

    https://www.mhy.fi/etela-savo/uutiset/fsc-sertifioinnin-jyraaminen-hammentaa-metsanomistajia

     

    Ja kappas, tuosta kirjoituksesta selviää kenellä on ko. kartoitukset tehty 😐

    Visakallo Visakallo

    Jesse puhuu kyllä maailmoja syleilevästi, mutta tekee käytännössä kuitenkin itse päinvastoin. Esim. Suomessa hybridihaapa on geenimuunneltu vieraslaji. Sen takia FSC-sertifikaatti ei sitä täällä hyväksy.

    jees h-valta

    Eipä ole kukaan tullut vaatimaan sen poistoa luonnosta. Virallisesti hyväksytty suomalaisessa metsässä kasvatuspuuksi. En voi mitään sille jos ihmsien keksimä serti ei sitä hyväksy. Luonto kyllä näyttää hyväksyvän eikä laita ollenkaan pahakseen. Se ei ole muuten geenimuunneltu että pysyhän totuudessa Visakallo.

    Visakallo Visakallo

    No, miten se hybridihaapa on sitten saatu jalostamalla aikaiseksi?

    jees h-valta

    Varttamalla kahden puun risteytyksellä aivan samoin kuin esim. omenapuulajimme on tehtailtu. Mikrolisäyksellä saadaan massatuotanto.

    Visakallo Visakallo

    Jesse voi käyttää asiasta sitä nimitystä, mikä maistuu suussa parhaimmalta.

    Puuki

    Kontrolloitu puu ei näet saa olla lähtöisin alueelta, jossa perinteisiä oikeuksia tai kansalaisoikeuksia rikotaan, tai alueilta, joissa metsänkäyttö uhkaa korkeita suojeluarvoja. Suojeluarvoon vaikuttavat mm. lahopuun ja vanhan puun määrä sekä turvemaan luonnontilaisuus.

    Miten niitä FSC-mix puita voidaan sitten hakata ollenkaan, kun määritelmän mukaan ”perinteisiä oikeuksia ja kansalaisoikeuksia” on jo rikottu FSC:n toimin , kun ei ole ilmoitettu asianosaisille mo:lle ?

    jees h-valta

    Ei se ole minun maistumisistani kiinni vaan aivan totuus aiheesta nimeltä hybridihaavan kasvatus ja käyttö. Eiköhän nettikin vahvista jos viitsii hakea. Mutta jos kerron esimerkin aikanaan Porin tulitikkutehtaalle suunnatusta hybridihaavan kasvatuksesta. Luonnosta ei Satakunnasta silti enää löydy hybridihaapaa vaan aivan tavallista metsähaapaa. Normaalilla mutta erittäin hyvällä kasvulla tietenkin sekin. Jos se olisi aikanaan ollut silloinkin geenimuunneltua tuskinpa Satakunnassa kovin ihastuneita aiheesta oltaisiin. Täällä tuskin nimittäin muuta kannattaisi yrittää kasvattaakkaan. Senverran rajusti se olisi metsämme vallannut. Nyt tämä normaali puunjalostuksen tuotos on tyystin kadonnut,olemattomiin. Tuo nimittäin katoaa luontaisesti jo muutamassa puusukupolvessa. Oma lajimme on vahvempi ja kumoaa kylkiäisominaisuuden.

    Puuki

    Hybridihaapa luetaan olevan vieraspuulaji ja siksi ei kelpaa ahtaan tulkinnan mukaan FSC- sertiin . Niin ainakin oli alunperin kun se serti tuli tänne.

Esillä 10 vastausta, 361 - 370 (kaikkiaan 809)