Keskustelut Metsänomistus FSC:n riskialue yllätti

Esillä 10 vastausta, 731 - 740 (kaikkiaan 802)
 • FSC:n riskialue yllätti

  1.7.2019 Maaseudun Tulevaisuudessa kerrotaan heinolalaisesta metsänomistajasta, jonka normaalisti hoidettuun talousmetsään oli pyytämättä ja yllättäen ilmestynyt 80 hehtaarin FSC:n HCV-merkintä. Tästä korkean suojeluarvon HCV-merkinnästä ei tule minkäänlaista ilmoitusta metsänomistajalle. Metsänomistaja ei itse ole mukana FSC-sertifikaatissa, vaan PEFC:ssä. Asia tuli sattumalta ilmi vasta lumituhojen takia tehtävän metsänkäyttöilmoituksen yhteydessä. Samalla omistajalla on entuudestaan jo Natura 2000 alue, valkoselkätikan suojelualue, sekä kallioidensuojelualue. Kyllä aivan aiheellisesti voidaan jo mukailla vanhan taistolaislaulun sanoja, että ”Metsäsi eivät ole sinun metsiäsi!”

 • Rane

  ”että meidän serti voi asettaa yksityisen maanomistajan yllättäen hankalaan asemaan, olisi valtio voinut ehkä toimia eri tavoin ”

  Meidän (luontojärjestöjen) sertille ei suinkaan tullut yllätyksenä että FSC:n ulkopuoliset maanomistajat joutuvat tukalaan asemaan.Ajatus että valtion pitäisi koko ajan olla korvaamassa  luontojärjestöjen kupruja on nurinkurinen,totta kai kuprujen tekeminen on  lopetettava.

  Metsuri motokuski

  Olen joutunut perehtymään jonkin verran fsc sertin että myös hcv kanssa. Kyllähän se on niin että aika merkityksettömiähän ne ovat. Ne alueet joita se koskee suoja-alueineen niin ovat aika pieni tekijä metsänkasvatuksessa. Yleensä ne alueet jotka kuuluu jättää hakkuun ulkopuolelle niin ovat niin huonoja metsiä että merkitystä ei juuri ole.

  Eri asia on silloin jos päätehakkuukuvio sisältää paljon lahopuuta ja se sen vuoksi saa hakkuurajoituksen joko kokonaan tai osin. Mutta voidaan kysyä että olisiko hakkuut voitu tehdä jo aiemmin eikä päästää metsää tuohon kuntoon.

  Rane

  ”Mutta voidaan kysyä että olisiko hakkuut voitu tehdä jo aiemmin eikä päästää metsää tuohon kuntoon.”

  Yritätkö siis sanoa että on oikein tuommoisille metsänomistajille jos luonnonsuojelijat suojelevat heidän metsänsä ilman korvausta?

  jees h-valta

  Ranen linjoilla. Ei se aivan noin saa olla että jos ei hoida tehometsätalouden opeilla on nk. oma vika jos menettää suojeluun metsänsä. Aika pyöristyttävää yksisilmäisyyttä. On onneksi luonnollemme että on monenlaisia metsänomistajia ja mieltymyksiä.

  Metsuri motokuski

  En sano että se on oikein. Kun noita palstoja nyt kiertelee niin aika pitkälle metsän säästäminen on mennyt kun hehtaarilla on yli 40 mottia eri ikäistä lahopuuta.

  nuori isäntä

  Nyt käytetään jo tulevia maakuntakaavoja jotka eivät ole lainvoimaisia ja lainvoimattomia soidensuojelun täydennysohjelmia hakkuukiellon asettamiseksi.

  Vihreä ympäristöministeri sallii kaiken tämän  tyytyväisenä.

  https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/metsa/artikkeli-1.556182

  Joko pian mitta tulee täyteen ja nähdään kunnon mielenosoitus eduskuntatalon edessä? Alkaa tuo yleinen mielipide olla jo aikalailla kärkäs kaikkea tätä kuraa vastaan mitä maa- ja metsänomistat saavat

  sitolkka

  Tuo nyt on niin pientä siihen verrattuna, että kaupungit pakkolunastavat maata pilkkahinnalla. Sillekään ei mahda mitään ja siellä jo puhutaan yleensä isoista rahoista.

  nuori isäntä

  Siltokka, niimpä. Mm ympäristöministeriö ja kuntaliitto jopa kannustavat näihin ryöstö toimiin.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Kaavoihin on yritetty laittaa myös merkintää, jos alue täyttää METSO-kriteerit. Arveluttavaa sekin, koska maanomistajien ei voida edellyttää seuraavan maakuntakaavoitushankkeita.

  Gla Gla

  Kun osaaminen ja vaikutusvalta ei riitä kiinteistön jalostukseen, en ole metsätilojen kohdalla kiinnostunut kaavoitetun asutuksen lähellä olevista kohteista. Myyjä kyllä noissa yleensä mainostaa erinomaista sijaintia. Metsätalouden näkökulmasta ongelmana on juuri kaavoitus, lisäksi asukkaat nousee herkästi virkistysarvojen takia barrikadeille, jos avohakkuita suunnittelee.

Esillä 10 vastausta, 731 - 740 (kaikkiaan 802)