Keskustelut Metsänomistus Hallitusohjelma

Esillä 10 vastausta, 581 - 590 (kaikkiaan 1,209)
  • Hallitusohjelma

    Vaalit on pidetty ja nyt on aika kirjoittaa hallitusohjelmaa.

    Hallinto

    Maa- ja metsätalousminteriö lakkautetaan. Elinkeinojen kehittäminnen siirretään TEM:n.  Metsänkäyttö, metsästys ym  ympäristöministeriöön.

    Metsäkeskuksista rahoitus ELY-keskukseen. Metsien käyttö (=hakkuuluvat) perustettavaan ympäristövirastoon.

    Metsänkäyttöilmoitukset muutetaan maksulliseksi hakkuuluvaksi. Muutoksenhaku, kuulemiset samanlaisiksi kuin rakennusluvissa. Käsittelykustannukset peritään luvan hakijoilta. Ensimmäisen lupahakemuksen yhteydessä tulee toimittaa selvitys hakkutoiminnan ulkopuolelle jäävästä metsämaästa. Alue tulee olla vähintään 15 %, muutoin määrätään metsänkäyttömaksu. Suojeluala on omistaja ja kuntakohtainen.

    Jos ulkopuolelle jäävä ala on 10 %, maksu on 5 % hakkuutulosta.

    KEMERA

    Tukea vain tien rakentamiseen ja suo muuttamiseen takaisin luonnontilaan.

    VEROTUS

    Pääomatuloverokannaksi 35 %, 40 % ja 45 %. Korkein taso yli 60 000 euron tulolle.

    Yrittätulovähennys ja perintöverohuojennukset lopetetaan.

    TUET KUNNILLE

    Verotulojen tasausjärjestelmää (= kuntien sosiaaliapu) kehitetään. Tukea vähennetään voimakkaasti pieniltä maaseutukunnilta. Säästyvät rahat voivat kaupungit käyttää omiin  kehittämishankkeisiin. Tavoitteena on edistää nuorten muuttoa kaupunkeihin ja luoda Suomesta eurooppalainen kaupunkivaltio.

    Tästä hallitusohjelman osasta tuskin maaseudulla paljon tykätään, mutta ohjelman nauttii kohtuullisen suurta suosiota etelässä. Maaseudulla voi asua jos tulee toimeen ilman palveluita. Esim. Pohjois-Karjalassa valtion viranomaiset voidaan keskittää Joensuuhun, pl. raja ja poliisi.

     

     

     

     

     

     

     

  • kim1

    Sattumoisin MH on mun metsänaapuri,otanta siis pieni mielipiteisiin.Kaksi vuottasitten tekivät n.25 ha avohakkuun rk. 20-28.. huom. 60 vuottavanhaa metsää..mielestäni miltei perusteltu hakkuu ,kasvun ollessa noinkin vaatimatonta .Aletaanko pikkuhiljaa korjaamaan satoa siintä mielettömyydestä,jolloin 60 -luvulla istutettiin joka paikkaan mäntyä,itselläkin 5 ha  sellaista metsää..toki myöskin koivu viha oli silloin suurimmillaan…käuinkas se menikään suomalaista metsänhoit0a jo 1800-luvulta…elikkä onko mitään opittu.?

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Ei oikein kuulu ketjun aiheeseen, mutta jos pieni sivuhyppely sallitaan… Joskus puhutaan ns. absoluuttisista kuusimaista, kun tarkoitetaan sellaisia pohjoisen Suomen alueita, joissa maaperä ei sovellu kovin hyvin männyn kasvatukseen. Maaperä on kaiketi näissä tapauksissa ollut liian hienojakoinen ja rehevä? Näissä männiköissä on ollut ongelmia mm. versosurma-nimisen sienen kanssa. Kaikkialle ei siis mäntykään sovi. Toisaalta puhutaan itsemurhakuusikoista, eli paksukunttaisista pohjoisista metsistä, jotka saadaan kunnon maanmuokkauksella kasvamaan mäntyä. Koivu ei ole oikein päässyt vieläkään suosioon heikon hintansa ja hirvelle maistuvuutensa takia, mutta olisi oikein hyvä puulaji etelän lahoihin kuusikoihin.

    kim1

    Yksi metsäalan tuttu Rovaniemeltä kertoi ettei täällä kasva kuin v……s

    Jos jotain kirjoitan metsäasioissa ne koskee etelä -suomea koska ne asiat parhaiten tiedän..p.s Anneli olet aivan oikeassa että keskustelut menevät liikaa OT:ksi…voisi pysyä paremmin aiheessa,koska jos pari päivää tauolla…( minä 8 vuotta ,heh..)..,niin olisi helpompi löytää itseään kiinnostavat viestiketjut…t.kim

     

    Rane2

    Sampo soimasi Lukea virheellisistä laskelmista mutta sattuuhan noita paremmissakin perheissä…

    https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/metsa/artikkeli-1.438512

    harrastelija harrastelija

    Piti taas kerrata tuo aloitus, ettei mene ns. väärälle raiteelle! Siitä puuttui tuo vihervassujen ja Antin kovasti vaatima tasa-arvoinen politiikka!

    ”Tasa-arvoa” on jo se, että verorahoilla ylläpidetty Ylekin hinnoittelee palvelut veromenojen mukaan! Tasa-arvoa on se, että yrittäjät ja työssäolijat maksavat kovaa veroa, jota sitten jaetaan tasa-arvoisesti tukiaisiin. Puuttuu vielä, että kaupoissakin sama tuote maksaa veroja maksaville enemmän kuin ei-maksajille.

    Minä ymmärrän valtion tasolla tasa-arvoksi sen, että valtion varoista (ei verorahoja) tulevaa tuottoa jaetaan tasan jokaiselle. Suomen valtiolla ei nyt niin hirveästi ole näitä kulta- ja timenttikaivoksia, mutta metsästä tulee jonkinlainen potti jaettavaksi tasa.arvoisesti kaikille.

    Omaisuuden ja tulojen tasaamisella ei ole mitään tekemistä tasa-arvon kanssa. Toiset rehkivät hikipäässä tulokset, joka sitten jaetaan työtä tekemättömille. Ymmärrän vielä senkin, että rehellisiä kansalaisia on hoidettava, mutta tasa-arvoa ei kyllä ole se, että hoidettava saa enemmän kuin maksaja.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Jos et harrastelija muuten arvosta tulojen tasauksen logiikkaa, niin ainakin se lienee selvää, että yhteiskuntarauhan kannalta on parempi huolehtia niistä jotka eivät syystä tai toisesta ole päässeet oikein jaloilleen tai ovat pudonneet keskiluokasta. Kannattaa muistaa myös huono-osaisuuden periytyminen, jota meidän hyvä päivähoito ja koulutus kyllä jonkin verran tasoittavat.

    Ihan hyvän oloisia tavoitteita uudella hallituksella kuten velanoton vähentäminen.

    harrastelija harrastelija

    Ja yrittäjien tuen vähentäminen = käänteinen veron lisääminen 🙁

    Minä arvostan sitä, että jokainen kantaa kortensa kekoon – vai onko joku kansalainen arvokkaampi kuin toinen, ettei tarvitse olla mukana?

    Metsuri motokuski

    Tuo on muuten totta että huono-osaisuus perityy. Tiedän paljon ystäviäni jossa koko suku ovat olleet kortiston tehokäyttäjiä. Mutta kuinka näitä sitten ohjataan oikeaan suuntaan. Ei varmaan niin että ilmaisen rahan ja palvelun tuottamista jatketaan. Minusta ainoa tie on että vastikkeeton rahan jako lopetetaan. Ei kai muuten.

    Mottimasa Mottimasa

    Matalien palkkojen nosto ja korkeampien järjetön korottaminen. Mielestäni jokaisen joka käy töissä 40h viikossa on saatava sellainen palkka joka riittää asumiseen ilman tukia ja mielellään vähän enempäänkin.

    Tolopainen

    Ei Suomessa kukaan tee 40h viikkotyöaikaa keskimäärin, koska on arkipyhät ja juhlapyhät jotka syö vuosityöaikaa ja lisäksi jos on 40h työvikko anaitsee 12,5 työpäivää palkallisia vapaita vuodessa eli pekkasia.

Esillä 10 vastausta, 581 - 590 (kaikkiaan 1,209)