Keskustelut Tekniikka Husgvarna 550 XPG MARK2 jumissa

Esillä 10 vastausta, 131 - 140 (kaikkiaan 183)
 • Husgvarna 550 XPG MARK2 jumissa

  Merkitty: 

  Ostin joulukuun loppupuolella otsikon mukaisen sahan. Olen tehnyt sillä hakkuutöitä 20 ja puoli päivää. Saha on toiminut tähän päivään asti moitteettomasti, myös kovilla pakkasilla. Ei ole ollut mitään käyntiongelmia. Tänään tilanne kuitenkin muuttui kerralla. Olin sahannut neljä tankillista , tankkasin ja viilasin sahan ja pidin ruokatauon. Ennen taukoa tankki oli loppunut kesken karsinnan. Menin siis samalle puulle ja nykäisin sahan käyntiin, lähti pyörimään normaalisti. Olin sahaamassa toista paksua oksaa, kun saha sammui. Yritin tietysti käynnistää uudelleen, mutta käynnistinnaru ei tullut nykäyksessä kuin parikymmentä senttiä ulos, saha oli täysin jumissa. Koitin vielä varovasti vauhtipyörästä ja ei liikkunut siitäkään. Moottori on siis leikannut kiinni. Vein sahan illalla takuukorjaamoon. Nyt odotellaan mitä ilmenee ja milloin. Onkohan savotta tehty varasahoilla, ennen kuin tuota työmaata varten ostettu saha palaa huollosta?

 • petep

  No JOS joku on sitä mieltä että ei tarvi lämpökahvoja yhtään mihinkään niin ne on pakko ostaa että saa lämmitettävän kaasarin ??????  Aikamoista insinööri /markkinointilogiikkaa kerrassaan .

  arto arto

  Eipä niillä paljoa hintaeroa ole. 800€ saa läpäkahvamallin. Joka tehty pohjoisen markkinoille. Ne markkinat ovat niin pienet.

  Visakallo Visakallo

  Tarttui eilen korvaan radiomainos:

  ”Saat 200 euron hyvityksen vanhasta sahastasi, kun ostat Husgvarna 550 XPG MARK2:n.”

  Uuden sahan hinnasta ei mainoksessa mainittu.

  petep

  Nyt on tarjouksessa 725 € lämpökahvamalli parissa paikassa. Ei  hintaero tavalliseen ole iso se on totta.

  Metsänmies

  Täyttä huijausta tuo Visakallon mainitsema 200 euron hyvitys. Kun itselläni on noita vanhoja, kunnossa olevia sahoja, innostuin viime joulukuussa asiasta. Hyvitys on kuulemma jostain ovh:sta. Sain toisesta liikkeestä suoralla ostolla 550 xpg mark 2 hintaan 725 euroa. Jos olisin antanut ensimmäiseen kauppaan vaihtosahan , väliraha olisi ollut muutaman kympin enemmän.

   

  Jätkä

  Lämpökahvoja eivät kaikki tarvitse – eivätkä lämmitettävää kaasutinta. Kun sahan käyttö pakkaskeleissä ja lumessa on asiallista, ei kaasutinkaan jäädy.

  Turha on ”pekuloora” asiassa, joka on ratkaistu jo ajat sitten. Porukka on tosikovapäistä, jos ei sitä käsitä.

  Henkilökohtaisesti kylläkin ostaisin uuden sahan kahvalämmityksellä, jos sahaa olisin ostamassa. En tosin käyttäisi lämmitystä kuin tarvittaessa.

  Pavekka

  Alennuksia ei laiteta peräkkäin eli hyvitys tosiaan jostain ovh tms hinnasta. Kun käy kaupoilla kannattaa heti sanoa jos haluaa tarjota vaihtosahaa eikä vasta sen jälkeen kun on keskusteltu käteishinnoista. Sahapäivien vaihtohyvityksen pääasiallinen tarkoitus on houkutella sahakaupoille. Yleensä ne toimivat vaihtosahat on  enemmän tai vähemmän viallisia ja kaikilla ei ole jälleenmyyntiarvoakaan.  Väkisinkin se reaalihinta jää johonkin että niitä kannattaa vastaanottaa. Noin yleisesti ottaen systeemi ei sovi tehokkaille ostajille. Se on enemmänkin osa. ns luottamuskauppaa tai romut pois nurkista systeemiä.

  arto arto

  Huima 36e ero lämpö ja kyläkahvoilla metsolan verkkokaupassa. lämpökahvoja ei ole pakko käyttää. Mutta jos lumimetsässä tekee on ne silloin hyvät kylmillä keleillä.

  Visakallo Visakallo

  Minusta tuli lämpökahvojen kannattaja tänä talvena, kun puista tuli koko ajan lunta alas ja raivaussahan kahvoihin alkoi kasvaa jääköntit. Seuraava Husku onkin sitten lämpökahvoilla!

  Ola_Pallonivel

  Minä pistän lämmityksen päälle jo nollakelissä.

Esillä 10 vastausta, 131 - 140 (kaikkiaan 183)