Keskustelut Metsänhoito Jatkuva kasvatus käytännössä.

Esillä 10 vastausta, 3,511 - 3,520 (kaikkiaan 14,353)
  • Jatkuva kasvatus käytännössä.

    Sain seurata vierestä erästä jatkuvan kasvatuksen ” koealaa”

    Eräs sijoittajayhtiö reilu 10 v sitten arveli säästävänsä uudistuskuluissa ja hakkuutti aika suuren kuvion tähän malliin.

    En ollut ainoa, joka tätä kävi ihmettelemässä, huonolaatuisia kuusen kärähköitä ja koivuja ehken 600 runkoa / ha.lla.

    Oli ihan mielenkiintoista seurata metsän kehitystä, tai oikeammin kehittämättömyyttä.

    En tiedä sanoa, kuka tämän pöljyyden lopulta huomasi ja tänä talvena oli tämä metsä käyty pistämässä aukoksi.

    Siinä meni toistakymmentä vuotta lähes hukkaan, tuskin kasvua oli tuolla kuviolla kiintoakaan ha.lla.

    Lieneekö ryhmäläisillä omakohtaista kokemusta tai näkemystä tästä kasvatus mallista ?

  • Gla Gla

    Minua hiukan vaivaa huoli jk-firmojen markkinoinnin asemasta.

    Mikä yritys tai taho päättää hankinnasta sen perusteella, mitä myyjän markkinointiosasto omasta tuotteestaan kertoo? Jos Toyotan myyjä sanoo Toyotan olevan parempi kuin Volkkari, onko silloin oikea ratkaisu ostaa Toyota vai pitääkö meidän närkästyä Toytotan myyntipuheista?

    Vai pitääkö sivuuttaa koko asia.

    Kenellä on päätösvalta ja vastuu oman metsätilan ydinliiketoiminnan ratkaisuista, konsultilla vai mainostajalla? Eikö omistajaa kiinnosta muodostaa mielipidettä siitä, millainen hoitomenetelmä tuottaa halutun lopputuloksen. Eikö ole hiukan outoa, jos firman pitää jättää päätös konsultille siitä, miten firman kannattaa toimintaa jatkaa.

    Ainoastaan silloin koko asialla on merkitystä, jos myyjän puheet alkaa vaikuttaa lainsäädäntöön. Ja vain se on merkityksellistä, että lobbareiden rooli ymmärretään. Samoin tutkijoiden kytkökset firmoihin.

    Tolopainen Tolopainen

    Nyt olisi aika valita sellainen puuston kasvatustapa, jolla voidaan parhaiten korvata Venäjän puuntuonti. Kuviot ovat muuttuneet, jos joku ei ole sattunut huomaamaan. Tilanne on aivan erilainen kuin viikko sitten. Myöskin juoksuhautojen reunapuille saattaa tulla kysyntää ja korsujen kattovärkille. Nyt kelpaa huonompikin tukkipuu.

    Gla Gla

    Juuri tuollaista lyhytjänteistä tempoilua pitäisi osata välttää. Ei metsien kasvu muutu, jos rajat menee kiinni. Kannattaa lukea vaikka metsänhoidonkirja 1800-luvulta, niin saa syvyyttä ajatteluun.

     

    Tolopainen Tolopainen

    Taidat olla huumorimiehiä.

    Puuki

    Lobbarien roolin voi ymmärtää ja silti tulee sutta ja sekundaa päätöksiin ei se sitä estä . Jos kerrotaan puolitotuuksia asiantuntijatahoilta, niin sehän uppoaa kuin häkä useimpiin päättäjiinkin .

    Jos tojotan myyjä kehuu omaansa vaikka auton kestävyydellä ja menekillä ( esim. ”Suomen teille eniten levinnyt auto” yms) niin ei se vielä kerro esim. sen kärrymerkin ajo-ominaisuuksista mitään.

    Jovain Jovain

    Tulihan tuo pienaukko vähän yllätyksenä uudessa metsälaissa.  Ei uudistamisvelvollisuutta ja käsitellään kasvatushakkuuna, vaikka ovat selvästi uudistushakkuita. On sitä myös käytännössä, uudistuvat huonosti, ohjeistetaan jopa metsäalue tehtäväksi pienaukkoja. Samaan luokkaan olisin viemässä taimettumista varten avattavat poimintahakkuut.

    Joskus 60-70 luvulla ennen jk sulkua metsänhoito oli erilaista. Nykyisen kaltaista olettamuksiin perustuvaa metsänhoitoa ei siihen aikaan ollut. Jos avattiin, kysymys oli valmiista taimistosta, joita vapautettiin. Vapautettavia ja hoidettavia olivat tietenkin myös avohakkuut ja erilaiset siemen suoja ja verhopuustot. Ei siihen aikaan lähdetty avaamaan sillä perusteella, että jos taimettuu, niin kuin tällä hetkellä tehdään.

    Teufelin Zumi

    ”Kannattaa lukea vaikka metsänhoidonkirja 1800-luvulta, niin saa syvyyttä ajatteluun.”

    Putinilla on samat menetelmät kuin kepulla, paras tieto ja parhaat kartat ovat 1800- luvulta. Ei kannata välittää tulevaisuudesta tai edes nykyajasta.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Me olemme Jovainin kanssa yksissä tuumin pienaukkoja vastaan. Samassa rintamassa kuin herrat Lähde, Norokorpi ja Laiho. Ei huono seura ollenkaan.

    Timppa

    Oletko Teukka lukenut tuon metsänhoitokirjan?  Niillä opeilla pärjäisi sekä aukkojen tekijä että jatkuvaa kasvatusta harrastava.  Ei luonto ole miksikään muuttunut.  Eikä silloin 1900-luvun alussa ollut edes Kepua.

     

     

    Puuki

    Me olemme Jovainin kanssa yksissä tuumin pienaukkoja vastaan. Samassa rintamassa kuin herrat Lähde, Norokorpi ja Laiho. Ei huono seura ollenkaan.

    Jaa , sekö onkin kehityskehittynyt ja ohjeistus muuttunut tuohon suuntaan nyt. Alkujaan pienaukot kuului jk:n ”oppiin” mukaan.  No eipä tuo toisaalta ole ihme , kun aukkohakkuukin käy luullakseni ainakin hätätapauksessa  jk:n hakkuusta ” korjaavana toimenpiteenä”.  Kun vielä otetaan mukaan myös th ja istutus tarvittaessa ,niin aletaan olla oikealla tiellä. Mitä mieltä professorismiehet Arvometsästä lienee siitä ?

Esillä 10 vastausta, 3,511 - 3,520 (kaikkiaan 14,353)