Keskustelut Metsänomistus Kannattako sijoittaa?

Esillä 10 vastausta, 581 - 590 (kaikkiaan 676)
  • Kannattako sijoittaa?

    Merkitty: 

    Arvoisat metsänomistajat

    Mitä mieltä olette metsäyhtiöiden osakeista, ovat tippuneet vuoden aikana 25-35 prosenttia, joko ollaan pohjalla?

    Onko parempia ehdotuksia metsärahojen sijoittamiselle.

  • Puu Hastelija

    Tuossa kevyt pintaraapaisu kiinnostuneille ensimmäisestä (?) laajemmin tunnetusta sijoituskuplasta, – tulppaanimaniasta, – johon Rennie viittasi. Totuuden nimissä tulppaanin sipulilla on hintataso kohdillaan, jos sillä laivan saa omakseen.

    https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Tulppaanimania

    Musiikki keskusteluun ja soitttimiin voin osallistua traumaattisten Aulos-muistojen kera, mutta luultavasti en vielä kykenisi niitä kirjoitettuun muotoon saattamaan.

    Ja yhteiskunnalliseen keskusteluun koskien lakko-oikeutta / velvollisuutta en enää tältä osin ota osaa, koska se näemmä on tabu.

    sitolkka

    Onhan tuo Etelä-Ruotsi niin paljon etelämpänä Suomesta, että metsätkin kasvaa paljon paree. Tuhkolmassakin menestyvät jo monet sellaiset puistopuut, jotka paleltuu Suomessa heti. Se aika oli ja meni kun ulkomailta kannatti ostaa. Olisi pitänyt olla hereillä Eestin maalla 1990-luvulla ja vielä 2000-luvun alkuvuosinakin.

    Remie

    Eikös tuo OL3 ole oiva sijoituskohde, kurssi ei varmaan paljoa alemmaksi pääse. Attendo, EsperiCare, onhan niitä kohteita.

    Jean S

    Niin Planterin laittamassa graafissahan oli siis metsän arvioitu tuottoarvo per hehtaari ja markkinahinta per hehtaari, sekä niitten välinen kerroin. Vähän sama mitä tää hintaseurantamies laskee Suomessa, eli millä summa-arvo on kerrottava, että metsätilan voi kuvitella saavansa. Tietysti tuottoarvo on eri asia kuin summa-arvo.

    Ilman muuta siis Etelä-Ruotsissa puu kasvaa parhaiten, mutta Länsi-Ruotsissa kasvoi melkein yhtä hyvin, ostohinta vaan oli halvempi. Uplannissa taas ei kasvanut kovinkaan hyvin enää, mutta hintaa oli silti reilusti. Suomessakin on näitä alueellisia epäloogisuuksia markkinan hintatason ja puun kasvukyvyn välillä.

    Visakallo Visakallo

    Kertoo ehkä jotain tämän päivän tilanteesta: 25 kpl sähköyhtiön osaketta ovat arvokkaammat kuin Etelä-Suomessa sijaitsevat hyväkuntoinen saunallinen rivitalo-kaksio ja kesämökki hyvällä rantatontilla yhteensä.

    sitolkka

    Ruotsissa esim. Vaasan kohdalta suoraan länteen löytyy lyhyeltä matkalta sama kirjo kasvuvyöhykkeitä kuin Vaasasta Suomen pohjoisimpaan Lappiin.

    Puuki

    Planterin käppyrän mukaan kerroin oli sitä isompi mitä enemmän ostajat osti jotain muuta kuin puuta (virke) metsäkaupoissa. Voihan sitä sanoa tuottoarvoksikin , jos joku laskee tuottoarvoa esim. metsästysmahdollisuudelle tms:lle.

    Visakallo Visakallo

    New Yorkin pörssi on takonut marraskuun aikana ennätyksiä toisensa perään. Yhdysvaltain presidentti Donald Trump iloitsi pörssipäivästä Twitterissä: – Jälleen uusi ennätys pörssimarkkinoilla. Nauttikaa!
    Pontta pörssi-ilottelulle antoi muun muassa toiveet Kiinan ja Yhdysvaltain kauppasovun lähestymisestä.
    Kiinalaisten uutisvälineiden mukaan osapuolet ovat päässeet hyvin lähelle sopimusta.  STT

    Tolopainen

    Löysä rahapolitiikka noita kursseja nostaa. Markkinoilla on liikaa rahaa eikä sille ole investointikohteita.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Ainakin Tornatorilla näyttää metsäsijoittaminen kannattavan (Metsäuutiset). Metsähehtaarin arvo on alhainen, laskentakorko korkea ja puun hinnat nousussa! Miksi Tornatorilla hehtaarin arvona käytetään vain vähän päälle 2000 euroa? Sehän sai metsät halvalla, joten tuo ei ole todellinen markkina-arvo vaan kirjanpitoarvo. Pitäisikö yksityisen metsänomistajankin käyttää kannattavuuslaskelmissa sijoitetun pääoman arvona vaikkapa perintöverona maksettua sijoitusta todellisen markkina-arvon sijaan? Uudistamiskulut ovat kuitenkin yhtä suuret, ne joita diskontataan, joten miten Tornatorin korko voi olla 5,25?

Esillä 10 vastausta, 581 - 590 (kaikkiaan 676)