Keskustelut Harrastukset Metsänomistajien vaikutusmahdollisuudet hirvieläinten kannansäätelyssä

Esillä 4 vastausta, 971 - 974 (kaikkiaan 974)
 • Metsänomistajien vaikutusmahdollisuudet hirvieläinten kannansäätelyssä

  Nimimerkki  ”Taviokuurna” nosti vieraslajikeskustelussa esiin aivan avainkysymyksen:

  ”Tällä hyvällä palstalla mouruaminen ei auta meitä, miten saamme asian julkiseksi, keskusteluun ja päätöksiin?”

  Metsänomistajat/ maanomistajat on täydellisesti pelattu ulos pöydistä, joissa tehdään päätökset hirvieläinten kannansäätelystä. Mitä sitten voidaan tehdä asian korjaamiseksi?

  Ensiksi nostaisin uudestaan esiin Tiina Lietzenin kolumnin ”Maanomistajat ovat vellihousuja”. Siinä on asian ydin, kukaan muu ei pidä maanomistajien puolta, kuin maanomistajat itse.

  Metsänomistajiakin on yli puoli miljoonaa, mutta joukko on hajanainen, ettei mitään yhteistä köyttä ole löytynyt vedettäväksi, edes tässä asiassa. Jotkut saattavat luulla, että jokin etujärjestö tai puolue ajaisi maanomistajien puolesta tätä asiaa, mutta näin ei valitettavasti ole. Ei tämä asia olisi näin surkeassa jamassa, jos joku taho olisi oikeasti yrittänyt korjata sitä.

  Tiina kirjoitaa palstalle harvoin, mutta asiaa. Hän herätteli porukkaa, että lausuntokierroksella oli Metsäkeskus alueelliset metsäohjelmat 2021–2025, joihin pyydettiin kommentteja. Toivottavasti mahdollisimman monet metsäomistajat käyttivät tätä tilaisuutta hyväkseen. Kiitos Tiinalle!

  Toisena nimenä nostaisin Annelin. Hän pyrkii vaikuttamaan myös muualla kuin ”muoruamalla” tällä palstalla, omilla kontakteillaan ”metsäpiireissä” ja sosiaalisessa mediassa, oikomaan vääriä käsityksiä ja jakamaan faktaa. Kiitos siitä!

  Kolmantena nostaisin nimimerkki ”Puunhalaajan”. Hän pyrkii myös vääntämään sosiaalisessa mediassa liikkuvia virheellisiä ”tietoja” oikeille jengoille. Lisäksi huomasin, että hän sai jokin aika sitten samanlaisen ahaa-ilmiön kuin itse vuosia sitten, eli mitä hyötyä tällä palstalla ”mouruamisesta” saattaa olla ja ryhtyi sen seurauksena reippaasti konkreettisiin toimenpiteisiin. Kiitos myös ”Puunhalaajalle”.

  Näin vaikutetaan!

  Toivottavasti tämä asiallisesti vaikuttavien lista alkaa kasvaa vauhdilla. Jos metsänomistajista vaikka vain yksi promille saataisiin aktiivisesti ja systemaattisesti ajamaan asiaa, niin se olisi valtava joukko.

  Kainuun ja Karjalan tätä ”vaahtoamista” ihmetteleville tiedoksi, että täällä yhteenlaskettu hirvi+valkohäntäpeura+metsäkauris-tiheys on keskimäärin luokkaa 100 / 1000 ha. Siellä taitaa ola 2-3?

 • Planter Planter

  a) n. 3 min…. hyvät kartat löytyvät valikosta

  https://www.saaksjarvenmetsastysseura.com/

  Jean S

  Tämä on ehkä hiukan noloa.

  Tolopainen

  Menee tuossa 30sek kun löytyy Vimpelin Lappajärven riistanhoitoyhdistyksen puhelin numero. Siihen kuuluvat alueen kaikki metsästysseurat. Eli soittelemaan

  Planter Planter

  ”Tämä on ehkä hiukan noloa.”

  Nolostuttavia viestejäkin on, mutta ei se. Kyllä Googlen luuppiin on helppo jäädä pyörimään, löytämättä etsimäänsä. Hakuja tehdessä on syytä muistaa, että Google elää paljolti mainostuloista. Jos kirjoitat hakukenttään hirvenmetsästys, hakutuloksina tulee suurten uutisvälineiden uutisia aiheesta, mutta seuraavaksi saatat törmätä hakutulokseen, joka johtaa hirvikivääri mainokseen, jota klikkamalla googlen kassaan kilahtaa lantti. Kun kerran klikkaat niin tekoäly päättelee, että oletkin kiinnostunut ostamaan kiväärin ja alat saada lisää hakutuloksia, joissa kammetaan kohti kiväärikauppaa ja Googlen kassaa.

  Nythän pankkihuijaritkin olivat keksineet tavan, jolla nostaa oma huijaussivusto hakutulosten kärkeen, jos haku tehdään pelkällä pankin nimellä. Jonkin metsästysseuran sivut voivat olla hyvin piilossa, koska seuran jäsenet menevät sinne suoran linkin kautta, ei googlettamalla.

  Eli kannattaa selvittää metsäpalstan tilanne ja päivittää sorkkaeläinten metsästysvuokrasopimus.

Esillä 4 vastausta, 971 - 974 (kaikkiaan 974)