Keskustelut Metsänomistus Metsien hiilinielu

Esillä 10 vastausta, 1,881 - 1,890 (kaikkiaan 6,478)
  • Metsien hiilinielu

    Merkitty: 

    Ollaanko yksityisen metsänomistajan metsien sitoma hiili nyt sosialisoimassa koko maan hyväksi? Miksi minä en saa metsänomistajana mitään hyötyä siitä, että metsäni sitovat hiiltä. Esim. alennuksia veroissa tai muuta vastaavaa. Jonkinlainen henkilökohtainen hiilirekisteri voisi olla metsänomistajalle etu.

  • Kurki

    https://www.stat.fi/til/khki/2018/khki_2018_2019-05-23_kat_001_fi.html

    Tilastokeskus ei paljasta linkissä metsien hiilinielulaskelmaa, jossa olisi eriteltynä nielut ja päästöt.

    Lukellahan tällainen laskelma on linkissä taulukko 2, linkin sivulla 20. https://www.luke.fi/wp-content/uploads/2019/04/luke-luobio_20_2019.pdf

    https://www.tekniikkatalous.fi/uutiset/paperin-tuotanto-suomessa-enaa-puolet-huippuvuosista-kartonki-ja-sellu-nousussa/aca156b6-ac29-33ba-a413-379ab4bbb6b5

    Linkin mukaan 2017 Suomessa tuotettiin:

    – sellua 7,7 milj.tn, josta vientiin meni 43% eli 3,3 milj.tn

    – kartonkia 3,6 milj.tn, josta vientiin 98% eli    3,5 milj.tn

    – papereita 6,6 milj.tn, josta vientiin 93% eli     6,1 milj.tn

    Eli yhteensä Suomen paperi ja massatuotteiden vienti oli 12,9 milj.tn.

    Viennin hiilisisältö on 3,67 *12,9 = 47 milj.tn.      

    Päälystetyissä papereissa pitäisi huomioida kaoliinipinnoituksen eli kiven osuus vähentävänä sekä tuontipuun osuus vähentävänä.

    Vertailuna kaikki Suomen kasvihuonekaasupäästöt ovat n. 56 milj.tn/v.

     

     

    nuori isäntä

    Suomessa metsälakia ollaan uudistamassa ja nyt kuulemma ihan tarkoituksella tuodaan metsäalalle negatiivisia uutisia, tiedotteita ja tuloksia medialle vaikka ne eivät edustaisikaan koko totuutta. Tavoite on saada mediassa ja julkisuudessa metsäala näyttämään niin kestämättömältä ja huonolta, että lakia tarvitsee uudistaa isosti. Lain tavoitteena on hankaloittaa uudistushakkuita niin paljon, että lopulta ne voidaan kieltää. Villimpien huhujen mukaan osa uutissyötteistä tulee suoraan ympäristöministeriöstä.

    Luonnonsuojelujärjestöjen tavoitteena on kieltää myös yksityisten maalta uudistushakkuut. Valtion maiden kielto on vain välietappi. Tämän myöntävät, kun suoraan kysytte.

    Muistaksa vanha sääntö:Ympäristöministeriön virkamies on aina vaarallinen. Puhuvat toista ja tekevät/suunnittelevat ihan muuta. Kun ympäristöministeriötä johtaa vihreät on se katastrofi. Idealismi menee totuuden ja ymmärryksen edelle vihreiden ollessa ministeriössä johdossa.

     

    Selatkaapa median sivustoja viimeiseltä puolelta vuodelta ja laskekaapa negatiiviset uutisten määrä… sattumaako?

    Tolopainen

    Vuoden päästä Al holia tuskin muistaa kukaan. Uuden vihreän ympäristödirektiivin soveltaminen lainsäädännöksi ei tule jättämään ketään kylmäksi. Ympäristönsuojelu rokottaa Suomen metsätaloutta rankasti, ei kannata haaveillakaan uusista sellutehtaista, vain Kemiin tulee uusi eli yksi toteutuu.

    Suomessa pitäisi purkaa tuo liittojen sosialismi pois, tulee liian kalliiksi ylläpitää ja johtaa taas työttömyyden kasvuun. Täällä yritykset on pääasiassa kansainvälisen suurpääoman omistuksessa, eivät ne pitkään viitsi lakkoilijoita ja heidän järjestöjään elättää. On nimittäin paljon maita, joissa tuollaista rasitetta ei ole. Pääoma on nopealiikkeistä nykyään.

    Puuki

    Propaganda norm. metsänkäytön vähentämiseksi on lisääntynyt, kuten n-isäntä kertoi.  Voisi lisätä esim. semmosen väitteen, jota on levitetty, että vanhat metsät kasvaa yhtä hyvin kuin nuoremmat parhaassa kasvussa olevat metsät. Sopii tietysti siihen ajatukseen, että kiertoaikoja pidennettäisiin ja siihenkin että m-hoitoa muutettaisiin pakolla jk:n suuntaan ja siihen ei sovi totuus, että silloin kokonaiskasvu heikkenee ja samalla hiilen kertyminen. Turvemailla voi tosin olla aiheellista suosia jk:kin. Mutta kasvuisilla kangasmailla parempi puun kasvu, tuotto ja hiilenkertyminen saadaan yleensä tasaikäisellä kasvatuksella ottamalla sopiva maankäsittely ja jalostushyöty käyttöön.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Riippuu mikä lasketaan vanhaksi. Ainakin Jyväskylän jättikuusikossa oli edelleen 3 milliä lustot, vaikka puu oli arviolta 80-vuotias ja kokoakin useampi kuutio.

    Jätkä

    Kun kysytään mielipide sadalta ”Asiantuntijalta”, niin saadaan sata erilaista mielipidettä ja ”Faktaa”. Paras ratkaisu olisi, kun heitä ei kuunneltaisi lainkaan, vaan mentäisiin niin kuin hyvä tulee.

    Ilmastonmuutos on lähtenyt käyntiin, onko se ihmisen vaikutusta vai ei, mutta se ei pysähdy millään keinottelulla.

    Timppa

    Riippuu mikä lasketaan vanhaksi. Ainakin Jyväskylän jättikuusikossa oli edelleen 3 milliä lustot, vaikka puu oli arviolta 80-vuotias ja kokoakin useampi kuutio.

    Äitivainaan metsälaitumen lypsypaikalla kasvoi myös muutaman kuution kuusia vaikka nekin saattoivat olla tuota 80 vuoden ikäluokkaa.  Mutta olivat hyvin biolannoitettuja.  Mitähän siellä Jyväskylässä oli käytetty?  Vai oliko sekin vanha lypsypaikka?

    Minullahan Lukijain kuvissa muutaman 125 vuotiaan männyn tyvestä kuva.  Kyllä näillä lustot alkavat olla tosi ohuita.
    <div class=”comment__content__footer”></div>

    Apli

    Mustankorkean kaatopaikka sijaitsee Jyväskylän jättikuusien lähellä, on ollu jo pitkään ja jatkuu vielä kauan. Oisko tällä merkitystä…

    Visakallo Visakallo

    Madridin yhä vain jatkuvan ilmastokokouksen yksi merkittävimpiä sponsoreita on energiayhtiö Endesa, joka on myös Espanjan suurin saastuttaja. Yritys on maksanut espanjalaismedian mukaan yli kaksi miljoonaa euroa saadakseen YK:n kokouksessa ”timanttisponsorin” tittelin. Endesa on vastuussa lähes yhdeksästä prosentista Espanjan kasvihuonekaasupäästöjä. Madridin ilmastokokouksessa se kuitenkin mainostaa isolla kampanjalla, jossa se kertoo luopuvansa hiilen käytöstä vuoteen 2021 mennessä. We Mean Business -ryhmän mukaan yli 8 500 yritystä ympäri maailman on tehnyt jonkinlaisen ilmastolupauksen. Mutta onko niillä painoarvoa – ja kuka valvoo niiden toteutumista?  HS

    rööri roope

    Visa mites Hartolan suksitehdas pärjää ilmaston suojelussa vai onko siellä maalaisjärki käytössä?

Esillä 10 vastausta, 1,881 - 1,890 (kaikkiaan 6,478)