Keskustelut Metsänomistus Metsien hiilinielu

Esillä 8 vastausta, 2,121 - 2,128 (kaikkiaan 2,128)
 • Metsien hiilinielu

  Ollaanko yksityisen metsänomistajan metsien sitoma hiili nyt sosialisoimassa koko maan hyväksi? Miksi minä en saa metsänomistajana mitään hyötyä siitä, että metsäni sitovat hiiltä. Esim. alennuksia veroissa tai muuta vastaavaa. Jonkinlainen henkilökohtainen hiilirekisteri voisi olla metsänomistajalle etu.

 • mehänpoika

  Hirvikannan tuntuva leikkaaminen tukisi metsien hiilinielun lisäämispyrkimyksiä, sekä varmistaisi metsien paranevan terveyden ja lisääntyvän tuoton. Samalla metsien monimuotoisuus  lisääntyisi.

  Rane

  En nyt laita linkkiä kun ei enää näytä onnistuvan.Mutta siis uutista siitä että metsien hiilinielu kasvoi 2019 46% EI  näytä löytyvän ainakaan Yleltä tai Helsingin Sanomista.Toisin kuin viime vuonna revitelty uutinen siitä että 2018 hiilinielut kutistuivat 23%.

  Jos uutinen ei sovi median ja toimittajien maailmankuvaan niin se ei ole uutinen.

  Visakallo Visakallo

  Ylen ja Helsingin Sanomien maailmankuva Suomen metsien osalta on vino, eikä tunnu siitä korjaantuvan. Kokonaisen toimittajasukupolven pitäisi vaihtua sitä ennen. Näin on kyllä ollut ennenkin monissa muissakin asioissa.

  Kurki

  Pitäisikö riisinviljelyn metaanipäästöt lukea kasvihuonekaasutaseeseen, vaikka ne korvaavat luonnollisia metaanipäästöjä?

  Kunhan riisinviljymaat kieltäytyvät riisinviljelyn tuottamien metaanipäästöjen kirjaamisen kansallisiksi kasvihuonekaasupäästöiski, niin Suomenkin on aika herätä.

  Pitää vaatia 5 milj.ha luonnosoiden ojituksen poistamaa metaanipäästövähennystä vuotuisiin kansallisiin kasvihuonekaasupäästöihin.

  Puuki

  Metsiin kertyy hiiltä eniten mikrobien toiminnasta eikä karikkeesta kuten on aiemmin luultu (L:TM) . Siten maaperän hoito mikrobeja (sieniä ym.) suosivaksi on oleellisen tärkeää maaperänhoitoa myös metsämailla.  Samalla lisätään puiden kasvua, kun ravinteita on niille paremmin saatavilla.

  Timppa

  Siten maaperän hoito mikrobeja (sieniä ym.) suosivaksi on oleellisen tärkeää maaperänhoitoa myös metsämailla.  Samalla lisätään puiden kasvua, kun ravinteita on niille paremmin saatavilla.

  Mitenkä tämä tehdään?  Muokkaus?  Lannoitus?

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Olisiko Puukilla tarkempi lähde eli mikä on TM?

  Ensimmäisenä tulee mieleen lehtipuiden suosiminen. Niistä mikrobit tykkäävät. Hiilen kerryttäminen maahan ei ole itseisarvo, ravinteiden pitää myös kiertää jotta puut voivat kasvaa.

  Puuki

  Tekniikan Maailma.    Mikrobitoiminnan edistäminen koskee varsinkin peltomaita mutta myös metsämailla sillä on iso merkitys.  Pieniä sienijuuria ym. mikrobistoa  on metsämaassakin runsaasti.  Maaperän liiallista painumista kannattaa välttää, myös kosteusolosuhteet kannattaa pitää kunnossa.  CO2:n lisääntyminen ilmakehässä lisää puuston kasvuakin , jos saatavissa olevia ravinteita (ja vettä) on  lisäkasvuun. Maan mururakenne edistää mikrobitoimintaa pelloilla. Sama pätee metsämaillakin ; tiivistynyt maaperä heikentää kasvuolosuhteita.  Tilannetta helpottaa metsissä se, että esim. maanmuokkausta ei tehdä vuosittain eikä sen tekeminen aiheuta maan painumista kuin pienellä osalla pinta-alasta.  Mutta  painavien koneiden käyttö saattaa silti heikentää maan kasvuolosuhteita, esim. kantojen keruu hienojakoisilla mailla.

Esillä 8 vastausta, 2,121 - 2,128 (kaikkiaan 2,128)