Keskustelut Metsänomistus Metsien hiilinielu

Esillä 10 vastausta, 3,251 - 3,260 (kaikkiaan 6,485)
  • Metsien hiilinielu

    Merkitty: 

    Ollaanko yksityisen metsänomistajan metsien sitoma hiili nyt sosialisoimassa koko maan hyväksi? Miksi minä en saa metsänomistajana mitään hyötyä siitä, että metsäni sitovat hiiltä. Esim. alennuksia veroissa tai muuta vastaavaa. Jonkinlainen henkilökohtainen hiilirekisteri voisi olla metsänomistajalle etu.

  • Kurki

    Lainaus Linkistä:  Metsämaan hiilinielu kuvaa metsien sitoman hiilen eli ilmakehästä poistuvan hiilidioksidin määrää. Yksi kuutio puuta sisältää noin 200 kiloa hiiltä, kun taas hakkuukertymän kasvattaminen yhdellä kuutiolla heikentää metsämaan hiilivaraston vuotuista kehitystä 350–400 kilolla hiiltä.

    Joku on käsittänyt asioita väärin.

    Kun Suomen metsien vuotuisesta kasvusta karikkeineen vähennetään poistuma karikkeineen niin jäljelle jää kakkuusäästö karikkieineen.

    Ei ole mitään merkitystä maanalaisen karikkeen tai maanpäällisen karikkeen hajoamisella ja hiilivaraston pienenemisellä, kun ne vähennetään pois vähennyslaskussa vuosittain.

    Näin karikepäästöjä ei ole olemassa eikä niitä raportoida.

    Karikkeista on olemassa vain nieluja.

    AJ olisi voinut linkittää vastaukseensa tämän ”Metsien Hiilinielu” linkin.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Olisin voinut mutta muistaakseni Hesari ei hyväksy linkkejä kommentteihin.

    Tuossa pitää muistaa että ”metsämaa” voi asiayhteydestä riippuen tarkoittaa joko puiden kasvualustaa tai maankäyttöluokkaa metsämaa.

    Kurki

    Tai kehottaa käymään Metsälehden sivuilla lukemassa ”Metsien hiilinielu” -keskustelua.

    Tuossa ollaan lähellä metsän hiilivaraston osuuksia.

    Metsän hiilestä 40% (200) on maan päällä ja 60% (350..400) maanpinnan alla. Silloin maaperän hiileen lasketaan muutakin kuin puun karikkeita. Esim. maanpäälisen pintakasvillisuuden juuristo, maaperään jäänyt pitkäaikainen karikehiili, eliöstö, sienijuuret jne., joka korreloi maanpäällisen hiilivaraston kanssa.

    Haba Haba

    Metsien hiiltä löytyy myös järvestä. Sääilmiöiden voimistuessa veden virtaukset kasvaa. Ravinteet ja hiili siirtyy järveen josta seuraa järven happikatoa sekä metaani päästöt vain kasvaa.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Sinnikkäitä inttäjiä tuolla Hesarissa.

    http://www.hs.fi/talous/art-2000008134644.html

    reservuaari-indeksi reservuaari-indeksi

    Hesarin kirjoittaja on eri mieltä esim. Metsälehden keskustelupalstan valtavirran kanssa. Tässä tapauksessa on kuitenkin vaikea nähdä mitään erityistä ”inttämistä”.

    Hesari on kyllä kieltämättä painottanut jutuissaan pehmeitä metsänkäsittelyteemoja. Tosin toista laitaakin on esitelty, perusteluineen molempia.

    Olisikohan joskus mahdollista käsitellä näitä aiheita ilman inttämistä, valehtelua, maanpetosta, korkeinta oikeutta, huijaamista, kusetusta jne. Saattaa olla, en osaa arvioida.

    yt Pauli

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    resen mielestä ei siis ole inttämistä se, että yksi kirjoittaja (Olli-Juhani Hämäläinen) ei tahdo millään uskoa että ”metsämaa” ei ole tässä yhteydessä puiden kasvualusta. Miksi ETLA ei määrittele sitä julkaisussaan?

    Nyt sinne ilmestyi toinen joka väittää että jatkuva metsä kasvaa enemmän… en jaksa enää!

    kim1

    Anneliii….,koeta rauhottua…..

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Yritän, mutta verenpaine on kyllä noussut!

    Rane

    ”Olisikohan joskus mahdollista käsitellä näitä aiheita ilman inttämistä, valehtelua, maanpetosta, korkeinta oikeutta, huijaamista, kusetusta jne. Saattaa olla, en osaa arvioida.”

    Ei ole.Nämä ovat perinteisiä, hyviksi havaittuja luonnonsuojeluväen vaikuttamiskeinoja.

Esillä 10 vastausta, 3,251 - 3,260 (kaikkiaan 6,485)