Keskustelut Metsänomistus Metsien hiilinielu

Esillä 10 vastausta, 3,761 - 3,770 (kaikkiaan 6,483)
  • Metsien hiilinielu

    Merkitty: 

    Ollaanko yksityisen metsänomistajan metsien sitoma hiili nyt sosialisoimassa koko maan hyväksi? Miksi minä en saa metsänomistajana mitään hyötyä siitä, että metsäni sitovat hiiltä. Esim. alennuksia veroissa tai muuta vastaavaa. Jonkinlainen henkilökohtainen hiilirekisteri voisi olla metsänomistajalle etu.

  • kaapo123

    Metsätalous sitoo hiiltä ja myös päästää hiiltä ilmaan.Ei siis yksin metsä ole hiilensitoja

    kaapo123

    Metsätalous sitoo hiiltä ja myös päästää hiiltä ilmaan.Ei siis yksin metsä ole hiilensitoja.Luonnonmetsät ovat kestävämpiä kuin istutetut ja myös luonnonmetsät päästävät ilmaan hiiltä

    Tolopainen

    Kun valtion talouden perustukset murenee. Aletaan keskittyä aivan muihin asioihin kuin palkankorotuksiin ja päästöjen vähentämisiin. Hiukan ongelmallista, kun aletaan juhlia heikoilla jäillä. Esitetään suuria vaatimuksia vähän joka suuntaan ja unohdetaan talouden rautaiset lait. Realismi on pahasti kadoksissa monissa pöydissä. Pitäisi nähdä energiatilanteen pysyvä muutos, se aiheuttaa huomattavia realitulojen leikkautumisia Suomessa, ne eivät ole nimelliskorotuksilla korvattavissa. Talouden moottorin suorituskyky laskee, kun halpaa energiaa poistuu käytöstä.  Tililtä ei voi ottaa rahaa, menot on laitettava tulojen mukaisiksi. Musiikki on loppunut, turha tanssia.

    kaapo123

    Metsätalous on myös yksi hiilen päästöjen lähde ilmaan,mutta ei suurin,mutta metsätaloudessa jatkuu päästöt ilmaan toistaiseksi

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Kaapo123 voisi lukea ketjun Metsien hiilinielu.

    kaapo123

    no metsä myös luovuttaa hiiltä ilmaan,ei se metsä yksin ole hiilinielu

    Puuki

    Jos metsää kasvatetaan liian tiheässä, niin biomassa lisääntyy aluksi enemmän kuin normihoidolla taimikonhoitoja ja harvennuksia tehden kasvatetussa metsässä. Mutta muutaman vuosikymmenen päästä käy toisin ; suuri osa tiheän metsän riukuuntuneista puista on lahonnut  ”ennen aikojaan ” ja niiden CO2 haihtunut pääosin ilmaan (päästöt on siis lisääntyneet) .  Hoidetun metsän kehitys on toisenlainen ; puista suurin osa on tukkipuuta (= pikäaikaine hiilivarasto) ja käyttökelvottoman puun osuus pieni.

    Niitä ihan normaaleja metsän tapahtumia ja tutkittua tietoa metsien kehityksestä ei  nykyään esim. useimmat ympäristöalan porukasta osaa tai ei halua myöntää .   Siitä johtuu väittämät joita esim. tänä aamuna  Soimakallio sepitteli tarinaa elävän energiapuun keruun ja käytön suurista päästövaikutuksista. Ei katsota omaa nenää pidemmälle eli jätetään pois laskuista metsänhoidon tuomat hyödyt ja puuenergian kompensointivaikutukset fossiilisen energian korvaajana.       Vielä sitä merkittävämpi on sellupohjaisten tuotteiden korvaava vaikutus , kun saadaan luonnon kiertoa paljon haittaavaa muovin käyttöä pienemmäksi ja vähennettyä vesistöistä ym:lta.

    Eilen tuli tv ohjelma muovin kerääjistä merenrannoilta.  Valtavia määriä erilaisia muovituotteita ja mikromuovia erilaisina partikkeleina kerätään rannoilta mutta se on vain jäävuoren huippu mitä saadaan kerättyä pois luontoa pilaamasta.   Linnut esim. syö muovirakeita luullen niitä siemeniksi,. Kun maha täytyy sitten muovirakeista, luulee linnut olevansa ravittuja ja kuolevat kohta nälkään.  Sama juttu kaloilla.  Aivan paskaa on liika muovinkäyttö koska suurin osa päätyy luontoon hajoamattomaksi hiljaiseksi tappajaksi.   Jos muovi keksittäisiin vasta nyt, niin sen valmistus kiellettäisiin heti.

    kaapo123

    metsä Peter Wohllebenin mukaan kasvaa enemmän kun se kasvaa tiheässä.Hän perustelee uusilla tutkimuksilla asiaa. Maailmalla on myös metsät päästäneet ilmaan hiiltä enemmän kuin ovat sitoneet.Metsä tiheässä ei lahoa eikä riukuunnu uusimpien tutkimusten mukaan Peterin mukaan Peter Wohlleben Puiden salainen elämä,metsähoitaja,Saksa

    Puuki

    Niinhän minäkin juuri kerroin miten käy todellisuudessa, ainakin Suomen metsissä.   Metsät päästää paljon hiiltä , kun ne poltetaan tai palavat (yleensä ovat hoitamattomuuden takia herkkiä latvapaloille).

    Puuki,  mo jo aikoja sitten , (ensimmäiset puut istutettu n. 12 v ikäisenä , puun kaatoa n. 10 v. ikäisestä lähtien, raivauksia ja harvennuksia yms.myös, myöhemmin n. 7 v metsäalan opiskeluja jne.  , lukenut ( pari muutakin kirjaa kuin vain V. Huovisen puukansan tarina), kirjoittanut muutaman kirjan verran ML:n palstalle asiaa pääosin,  Suomi.      Tutkimusten ja moniaiden kokemuksellisten kokeiden tuloksena  Saksan Peteri puhuu osin ihan täyttä sheissea . Toinen ve.  on että kaapo1234 kertoo vain omiaan.     Taitaa tuuli heiluttaa kaapolla huulia kuin puita metsän laidassa, ja kirjoitettuna pursuaa sitten sama koneelle .

    kaapo123

    Puut ei itsestään lahoa,riukuuntuminen ei lahota puita,vaan ensin täytyy puuta vioittaa,haava täytyy ensin syntyä,jotta sieni-itiöt pääsee sisään,bakteerit,virukset,levät,minun lähellä pihaa koivut kasvavat ja väliä on 0,5 m tai jopa 0.4–0.3 m ja koivut ovat terveitä ja pitkiä,eikä niitä ole vioitettu

Esillä 10 vastausta, 3,761 - 3,770 (kaikkiaan 6,483)