Keskustelut Tekniikka Moottorisaha metsänomistajalle

 • Tämä aihe sisältää 120 vastausta, 34 ääntä, ja päivitettiin viimeksi , sitten AvatarBerza toimesta.
Esillä 10 vastausta, 111 - 120 (kaikkiaan 120)
 • Moottorisaha metsänomistajalle

  Moro palstalaiset,

  Nyt kysyn teiltä palstalaisilta ”kokeneempien neuvoa” moottorisahan valinnassa. Olen seurannut kirjoittelua ja muutama tuntuu tekevän sahalla oikesti töitä joten varmaan eri merkkien ja mallien puolet ovat tulleet esille. Lisäksi olen ymmärtänyt että merkeillä on omat kannattajansa ja tuttu merkki tuntuu istuvan käteen paremmin kuin se toinen.

  Varsinainen tarve olisi metsänomistajana tuulenkaatojen katkonta polttopuiksi ja jos yksittäistä runkoa ei kannata hakea metsästä niin voin karsia rungot ja sahata muutamaan osaan jolloin ne jäävät metsään lahopuiksi. Voi olla että jonkin mielestä tämä on turhaa työtä mutta otan sen enemmän kuntoiluna ja ulkona olemisena. Varsinaiset hakkuut tehdään motolla enkä enää rupea miestyönä tekemään edes ensiharvennusta. Joitakin ranka- ja kuitupuun kokoisia voisin itse satunnaisesti kaataa. Kun ikää on päälle 60 niin voimat ei enää tässä iässä lisäänny eikä selkä tai olkapäät tule terveemmiksi.

  Olen haarukoinut sopivia malleja jotka olisivat painonsa puolesta harkittavia: Echo 390 ESX, Husqvarna 543 XP, Stihl 241 C-M (ehkä Stihl 201 C-M ja ehkä Echo 362WES -nämä ovat jo eri sarjaa kuin nuo kolme ensimmäistä) ja mahdollisesti Husqvarna 445 II. Viimeisin onkin maatilasaha ja komposiittirunkoinen mutta onko se selvästi huonompi kuin nuo ammattimalliset? Ainakin on puolisen kiloa painavampi. Varmaankin 13 tai 14 tuuman laipalla pärjää, sen pidemmästä tuskin on omaan käyttöön lisähyötyä.

  Sahattavaa olisi varmaan 10-20 m3 vuodessa, joskus enemmänkin. Joku voisi miettiä kannattaako tuollaista määrää varten edes hankkia moottorisahaa, mutta usein on tullut eteen sellainen tilanne jossa saha olisi paikallaan.

  Eniten arvostan sahassa luotettavuutta, varmatoimisuutta ja kestävyyttä, kohtuullisen hyvää varaosien saantia (voin odotella viikon-parikin jos tarvitsee tilata jos saha on muilta ominaisuuksiltaan hyvä), kohtuullisen helppoa huollettavuutta (ettei tarvitse purkaa kaikkea pöydälle jotta pääsee vaihtamaan esim jonkin letkun) ja hyviä käyntiominaisuuksia (esim saha pysyy tyhjäkäynnillä kun sen laittaa maahan ja antaa käydä vaikka muutaman minuutin).

  Mikä olisi oma suosikkinne? Onko jossain mallissa ollut ongelmia (esim M-Tronic) ja tiedättekö näissä malleissa sellaisia ”ominaisuuksia” jotka harmittaisivat käyttäjää (esim helposti tukkeutuva ilmansuodatin, pakkasessa katkeavat muovikynnet, sammuminen lumisateessa, öljysäiliön tai öljypumpun vuotaminen tai muut tällaiset pienet mutta pitkän päälle miestä syövät asiat).

 • Tomperi

  kehitys kehittyy, suurimmat sahat suomessa ovat sähkösahoja, kenttäsirkkelit suurimpia polttomoottorilla toimivia sahoja

  Marjametsä

  Oli näköjään hankkijan hyllyyn ilmestynyt kyseinen echo saha, sen verran oli kiire ettei ehtinyt sen kummemmin hypistelemään. Sinänsä teho ja painoluokka metsänomistajien tarpeeseen hyvin kohdillaan että varmaan tulee olemaan kysytty saha, mikäli ei ilmene lastentauteja.

  anttik anttik

  Mikko, mistä sait sen kaasarin säätömeisselin tuohon uuteen Echoon? Kun en löydä sitä mistään.

  Mikko Riikilä

  sain sen aikanaan Echon maahantuojalta, joten en tiedä, onko sitä vapaasti saatavilla. voin kysyä Stokkerin tyypeiltä…

  anttik anttik

  Kysy toki..

  Jänkhäjoonas
  Mikko Riikilä

  Stokkerilta kerrottiin että, yllä olevan linkin  säätöavain sopii 43-kuution echon kaasarin säätämiseen…

  anttik anttik

  Kiitän..!

  Tomi Salo

  Säätöavain löytyy myös Motonetistä. Laita Motonetin hakuun: pienkonekaasuttimen säätömeisseli niin näitä tulee 4 erilaista ja malli ”D” taitaa olla tämä. Hinta 8,99eur. Jos oikein muistan niin joissakin Motonetin sahatarvikkeissa oli pussin tarrassa ”Stokker” eli tuo D mallinen säätömeisseli voi tulla sieltä.

  Berza
Esillä 10 vastausta, 111 - 120 (kaikkiaan 120)