Keskustelut Metsänomistus Pedot eivät kuulu sivistysvaltioon

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 83)
 • Pedot eivät kuulu sivistysvaltioon

  Aikaisemmin Suomessa oli luonnollista, että pedot eivät haitanneet asukkaiden elämää. Se kuului sivistysvaltion perusoikeuksiin. Alikehittyneissä maissa asiat saattoivat silloin olla toisin.

  Nykyisen ekofasismin aikakautena ihmisoikeudet ovat joutuneet väistymään hyvin pienen ihmisjoukon harjoittaman petoterrorin tieltä. Tästä viimeisimpänä esimerkkinä on hallitsettomasti kasvanut ilveskanta. Saarijärven Pylkönmäellä ilves hyökkäsi kotipihalla ihmisen kimppuun. Myös sudet aiheuttavat jatkuvaa vahinkoa maaseudun asukkaille ja elinkeinoille.

  Mikä tätä maata oikein vaivaa?

 • 6 m3

  Jo vain, kyllä kansa tietää.
  Tuotantoeläimet, ihmiset ja lemmikit aitojen taa. Siinäpä oiva ratkaisu kaikkiin ongelmiin.
  Sen jälkeen aidataan haavikot ja männiköt.

  Viimeinen lähtijä 0-rajan yläpuolelta sammuttakoon valot.

  jees h-valta

  Haavikot on jo aidattu ja männikötkin tarttis muttei aivan jokapaikkaan kehtaa.

  jees h-valta

  Sitä paitsi lammashaat on maailmansivu suojattu aidalla.
  Riukuaita kiersi rakennusten välittömässä läheisyydessä.
  On aivan turha syöttää sellaisia eläimiä pedoille joita saa helposti suojattuakkin. Voisi melkein syyttää piittaamattomuudesta.

  6 m3

  Niimpä, asiat tärkeys järjestykseen.

  Ensin pelastettiin suutari Haavisto,
  sitten pelastettiin suutari Männikkö.
  Hallelujaa hirviltä pois, tämä aita nyt pelatusta soi.

  Pitäskö tuolle Jesselle kertoa että entivanahaan laitumet aidattiin sen takia ettei elikot menisi ”metän hyviksi”.
  Se on sitä agraarikulttuuria joka on Jesselle näköjään kokonaan tuntematon.
  Kaupan alalla ikänsä toimineelle.

  jees h-valta

  Metän hyviksi tarkoitti myös juuri petojen suihin.
  Sitä juuri ja samapa tuo, edelleen lampaatkin voivat eksyä vapaasta tilasta metsäänkin. Eksyneitä lampaita tulee helposti näköjään ihmisestäkin. Luonnon eläinten tuntemuksesta vieraantuneita mottisia näämmä.

  Puun takaa

  Se, että kotieläimet on nykyisin aidattava myös petojen takia, (aikaisemmin aidattiin vain sen takia, että pysyvät omilla mailla) ja se, että parempiosaiset joutuvat Suomessakin entistä enemmän linnoittautumaan omiin koteihinsa oman turvallisuutensa takia, ovat puhtaasti poliittisia valintoja. Voidaankin aidosti kysyä, miksi näin on haluttu tapahtuvan?

  jees h-valta

  Ei tässä nyt aivan NIIN petovapaata aikaa sentään ole kovin pal ollut. Kyllä voi sanoa että lähes aina myös pedot on otettu huomioon aitauksia tehdessä. Minun elinajallani on H-vallankin nk.viimeinen susi vasta ammuttu. En tiedä valtakunnallisesti mutta aina mielestäni niitä on kuleksinut. Nyt siitä vasta muutamana vuonna on poraamaan alettu.

  Korpituvan Taneli

  Jees H-valta:
  ”Ei tässä nyt aivan NIIN petovapaata aikaa sentään ole kovin pal ollut. Kyllä voi sanoa että lähes aina myös pedot on otettu huomioon aitauksia tehdessä. Minun elinajallani on H-vallankin nk.viimeinen susi vasta ammuttu. En tiedä valtakunnallisesti mutta aina mielestäni niitä on kuleksinut. Nyt siitä vasta muutamana vuonna on poraamaan alettu. ”

  Joko jees H-valta on Suomen vanhin asukas tai sitten Harjavalta on ollut petojen metsästyksen takapajula.

  Meilläpäin varsinainen paikallinen susikanta on nuijittu pois jo 1800-1900 lukujen taitteessa. Senkin jälkeen on aina yksittäisiä kulkijoita ollut kuten esim. 60-luvulla. Ne yksittäiset kulkijat saivat kuitenkin aina peräänsä satamäärin ampujia, eivätkä siten pitkälle pötkineet.

  Kyllä minä ainakin olen aidannut poikasena lammashakaa ja lehmälaidunta vain siitä syystä etteivät elukat sotke viljapeltoja, eivätkä lähde harhailemaan metsiin. Petoaitoja en ole poikasenakaan nähnyt, muistini ulottuu toki vain vähän yli 60 vuoden. Se on sitten ikämiesten muistelot erikseen.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  jees h-valta

  No onhan niiden vaino ollut aivan hysteeristä kieltämättä.
  (Lasken nk.petoihin myös ilvekset ja karhut sun muut, en vain sutta.)
  Eipä tässä aivan Tanelinkaan pituista polkua vielä ole tallattu mutta ulottaisin sen ihmismuistin josta puhuin hiukan edemmäskin kuin juuri omaan aikaani.
  Jos tässä nyt muutama kymmenen vuotta sitten meni ettei juuri näkynyt petoja niin eikä niihin sen vuoksi varauduttu eikä varustauduttu edes aitausta sen mielisesti niin katsoisin että lähihistoria kuitenkin vielä on kysessä ja miesmuistikin ainakin meitä edeltävillä on petojakin ajatuksiin päästänyt aitauksia tehdessään. Ei pitäisi olla niin outoa ja kummastuttavaa tuo nykyinenkään aitaaminen niitä silmälläpitäen.

  suorittava porras

  Mitä sivistykseen tulee , olisi suurten ikäluokkien koulunkäynti saattanut kärsiä , jos petoja olisi ollut mekittävästi heidän (/meidän) kouluaianaan. Viisi kilometriä, tai yli, synkän korven läpi olisi ollut menemätön paikka monelle pienelle koulukkaalle . jos alueella olisi esiintynyt petoja. Esi-isämme olivat kaukaa viisaita tappaessaan pedot yhdettömiin.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 83)