Keskustelut Tekniikka Stihl ms201

Esillä 10 vastausta, 631 - 640 (kaikkiaan 691)
 • Stihl ms201

  Onko muilla kokemuksia kyseisestä sahasta? Itse ostin ja pakko huskun miehenä myöntää että stiili hallitsee noi moottorisahat paremmin, onse vaan niin mahtava peli sahata.

 • Jänkhäjoonas

  kahvan läheltä löytyy tarra, jossa on ilmoitettuna desibelit ym tiedot. Oikealla ylhäällä pitäisi lukea M3.0 mikäli kyseessä viimeisin versio

  viimein alkanut vertymään tuo oma saha. Kulutus ainakin pienentynyt huomattavasti ehkäpä kymmenen tankin jälkeen. Loistava peli kuitupuun tekoon

  Jätkä

  Pavekka:”Huskilla on tunessa niitä kiljutus versioita. Ihan tosissaan saa pelätä hajoaako se siihen kalibrointiin.”

  Turha pelko!

  Ukkopekka

  Otsikon mukainen pari vuotta vanha saha on alkanut temppuilemaan kylmäkäynnistyksessä. Kylmänä käynnistettäessä lähtee käyntiin vasta usean vedon jälkeen, viimeksi tarvittiin toistakymmentä kertaa. Yleensä on sen jälkeen käynyt hyvin ja jatkokäynnistykset lähtee ensimmäisellä tai toisella vedolla. Viimeksi teki tosin senkin, että jo vähän aikaa sahattuani sammui ja jälleen oli kiskottava urakalla.

  Tulppa on vaihdettu, ilmanputsari puhdas, kaasari purettu ja puhtaaksi todettu, sahan oma itsesäätö tehty (kylmäkäynnistyksen jälkeen annetaan käydä pari minuuttia ilman että kaasuun kosketaan ja sitten sammutetaan, sen jälkeen käytetään normaalisti). Sahattu koko ajan itsesekoitetulla bensalla (98 e ja öljy 1:50 seoksella). Pienkonebensaa en ole käyttänyt, mutta ainakaan mitään silmin nähtävää etanolimössöä ei kaasarista tai muualtakaan löydy. Missä vika?

  Pavekka

  Kato ryyppytunnistin ja kuristinläppä että menee kiinni. Sitten magneettiventtiili. Mukana tulee ohjeet. Asennuksessa ei saa häslätä yhtään.

  Stihl ei ole lähtenyt tohon huudatuskalibrointiin. Mielestäni viisasta. Huskin viissataset on muutenkin vikaherkkiä. Ei niitä turhaan kannata rikkoa kun niissä oli muitakin kalibrointitapoja kuin huudatus. En nyt just muista mitä..

  Raket

  ^ Kakka saha. Echolta löytyy parempia sahoja kuitujen ja pienempien risujen sahailuun. Ja paljon halavemmalla. ?

  Petkeles

  ”on alkanut temppuilemaan kylmäkäynnistyksessä”

  Onko tämä ongelma jatkunut myös tuoreella bensalla tai uudella sekoitussatsilla?

  Ukkopekka

  Huudatuskalibrointi oli nimenomaan myyjältä saatu ohje ja se auttoi aiemmin tyhjäkäynnin säätöön: herkesi sammuilemasta. Mitään vuosia vanhaa bensaa ei ole koskaan, mutta esim. useamman kuukauden vanhalla on pelannut hyvin, vaikka sanotaan, että joku max 3 kk on se mitä nykybensa säilyy. Viimeisin temppuilu aivan tuoreella. Ja kuten sanottu, kaasarissa ei näy mitään ylimääräistä. Ja kun sen kerran saa hereille horteesta, niin sitten toimii moitteettomasti.

  Kuristin pelasi niin kuin kuuluukin. Mikä/missä tässä on ryyppytunnistin; löytyy jostain ryyppynapilta tulevan tangon päästä? Ja mitä meinaat magneettiventtiilillä; voiko sitä jotenkin testata, vai meinaatko, että pitäisi vaihtaa?

  Pavekka

  Voi olla että muistan väärin nuo kalibroinnit. En ole hetkeen tehnyt. Jostain syystä tuntuu että bensa vanhenee sahassa hitaammin kuin leikkurissa, joissa se voi mennä viikoissa. Sahassa oon käyttänyt ylivuotisiakin ongelmitta.

  Ryyppytunnistin on läppäakselin päässä oleva anturikikkare joka kertoo prosessorille mitä kuristin tekee. Sen saa tarkistettua yleismittarilla. Magneettiventtiili on yleinen vikakohde ja todennäköinen häiriön aiheuttaja. Se korvaa suutinruuvit ja kiihdytyspumpun maksanee parisen kymppiä.

  Siinä ne melkein mitä itse voi tehdä. Seuraavaksi huoltoon mitattavaksi ellei itsellä on pumppua.

  käpysonni

  Huskulta on nyt tulossa kauan odotettu, oletettavasti kova kilpailija Stihlin 201:lle:

   

   

   

  Pavekka

  Näytti olevan vanha 540 yläkahvamalli joka muutettu takakahvaiseksi ja tehty ohjelmapäivitys. Perästä kuuluunee.

Esillä 10 vastausta, 631 - 640 (kaikkiaan 691)