Keskustelut Puukauppa Ukrainan kriisi vaikutus !

Esillä 10 vastausta, 1,831 - 1,840 (kaikkiaan 2,219)
 • Ukrainan kriisi vaikutus !

  Näkemyksiä , kuinka käsissä oleva kriisi vaikuttaa metsäteollisuuteen ja puuntuottajaan ? Kuinka käy kysynnän ja hintojen ?!

 • Scientist Scientist

  Eivät Kiina, Afrikan maat, eteläAmerikka lähde sotimaan Venäjän rinnalla vaan katsovat että kyseessä on USAn ja EUn sota. Eivät hyväksy USA johtoista maailmanjärjestystä.

  Tolopainen

  Venäjän suurvalta-asema on Euroopassa mennyttä, ei ole mitään Pietari Suuria enää, on vain Putin pieni. Kipuilee harhojensa kanssa. Jenkkilä hoitaa pelkillä lahjoituksilla riittävästi materiaalia, että Venäjän korruptoitunut armeija on pysäytetty Ukrainassa. Se on edennyt 20km, sodittuaan 4kk ja menettänyt suuren osan kalustostaan ja kymmeniä tuhansia miehiä. Normi maa lopettaisi jo turhan sotimisen. Ei ole sellaista kalustoa, jolla voisi sodan voittaa, eikä armeijaa. Kovin on mennyt vähäiseksi vuodatukset mahtavasta Venäjästä, joka iskee jokaiseen länsimaahan, joka sitä uskaltaa vastustaa, puimakoneen remmistä niillä on vyötkin.

   

   

   

  Apli

  Pahinta on vihollisen aliarviointi sitä ei pidä tehdä Koskaan oli vihollinen kuka ja mikä tahansa…

  Visakallo Visakallo

  Putinin Venäjä pitää länsimaita vihollisenaan ja kaiken pahan alkuna. Samaan aikaan sen etelänaapuri Kiina lisää sotilaallista läsnäoloaan Venäjän kaikkein stategisimmilla pohjoisilla merialueilla. Kauppa lännen kanssa on Kiinan elinehto. Matka Kiinan satamista Rotterdamiin on Koillisväylän kautta 20 vuorokautta lyhyempi kuin eteläistä reittiä pitkin. Jatkossa sotilaallinen yhteenotto Kiinan kanssa on Venäjälle todennäköisempi, kuin sota länsimaiden kanssa.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Koillisväylä kyllä tärkeä strategisesti. Kiinalla varmaan tarkkaa mietintää kenen kanssa tässä oikein pitäisi kaveerata. Se mitä Venäjällä ei nyt johdossa ymmärretä on että yhteistyö ilman aseita on pitkällä aikavälillä kaikille edullisempaa. Vai onko päämääränä levittää kurjuutta mahdollisimman laajalle maailmassa.

  Visakallo Visakallo

  Venäjällä ei olisi mitään mahdollisuuksia selvitä sodasta Kiinan kanssa, kun Ukrainaakaan ei saada lyötyä. Putin ajaa toimillaan Venäjän Kiinan nöyräksi raaka-aineiden ja energian tuottajaksi.

  Rukopiikki

  Miksi ihmeessä Venäjä ja Kiina sotisivat keskenään? Hehän pitävät yhteisiä sotaharjoituksiakin. Kiina ei isommin tykkää Natostakaan. Venäjä toimii nyt Ukrainassa samalla tavalla jolla USA voisi toimia naapurimaassaan jos Venäjä tai Kiina alkaisivat liehitellä sen naapurimaata sotilasliittoon kanssaan ja aseistaisivat ja kouluttaisivat sen sotilaita.  Paitsi USA olisi jo tehokkaampana sotilasvaltiona valloittanut maan ja vienyt sinne ”demokratiaa”.

  Visakallo Visakallo

  Rukopiikki: ”Miksi ihmeessä Venäjä ja Kiina sotisivat keskenään?”

  Hyvä kysymys sinällään, mutta niin vain on tapahtunut aina ennenkin ja todennäköisesti tapahtuu jossain vaiheessa taas. Kaiken huippu oli, kun kaksi rauhaa rakastavaa kommunistimaata ampuivat toisiaan Ussur-joella. Nykypäivän Kiina näyttää jälleen valmistautuvan tuleviin voimanloitoksiin Venäjän kanssa.

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Kiinan_ja_Neuvostoliiton_v%C3%A4lirikko

  https://www.is.fi/digitoday/tietoturva/art-2000008831119.html

  Rukopiikki

  Kyllähän nuo Venäjän ja Kiinan kahnaukset muistetaan. Kiina on ylpeä kansa joka haluaa maailman herraksi. Arvot Venäjän kanssa ovat lähempänä kuin USA:n ja Euroopan maiden, joten epäilempä se on juuri tämä ”länsi” jota vastaa Kiina voimankoitoksiin pitkässä juoksussa valmistautuu.

  Visakallo Visakallo

  Sekin on mielenkiintoinen kysymys, olisiko Saksasta ja Yhdysvalloista tullut naapurivaltioita, jos Yhdysvallat ei olisi auttanut Neuvostoliittoa Saksan hyökättyä sinne?

Esillä 10 vastausta, 1,831 - 1,840 (kaikkiaan 2,219)