Käyttäjän Scientist kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 801 - 810 (kaikkiaan 1,550)
  • Scientist Scientist

    Ehkä Ville ei ole vielä huomannut. että maalla eletään luonnonvaroista, maasta ja metsästä. Ei ole ollenkaan selvää, että esim. pelkkä matkailu olisi ympäristöystävällisempää, esim. lennot Kiinasta ja Japanista Lappiin. Toki turismiakin pitää kehittää. Tietysti voidaan jättää metsät pelkäksi hiilivarastoksi jos siitä maksetaan kunnolla. Mutta esim. Kanadan metsät (70% käytön ulkopuolella) ovat olleet hiilen lähde koko 2000-luvun. Suomen metsät ovat sen sijaan selvä hiilinielu (sitovat vuosittain jopa puolet maamme hiilidioksidipäästöistä).

    Scientist Scientist

    Jo ensimmäinen lauseesi oli ristiriitainen. Et leveile autoilla, mutta leveilet kuitenkin suurella  varallisuudella !

    Sitten asiaan hömötiaisista. Eivät viihdy mäntykankailla ja kuivissa paikoissa, vaan pikemminkin puronvarsilla ja sekametsissä. Tekopökkelöt, nuoret koivut ja lepät poikki 1,5 m korkeudelta, lahoavat sitten pesäpuuksi myöhemmin. Hömötiainen pesii joskus paremman puutteessa kantoonkin. Suomeen näyttää leviävän pikkuhiljaa hömötiaisen etelänserkku, viitatiainen. Vastaavasti hömötiaisen alue ja kannan painopiste menee yhä pohjoisemmaksi. Pohjoinen serkku, lapintiainen menee vielä pohjoisemmaksi. Näyttää kyllä voivan vielä hyvin.

    Scientist Scientist

    Samoin Maraket voisit kertoa itsestäsi ! Ilmoitat asuvasi Utissa, sattumalta metsäni on samassa suunnassa. Voisit vaikka tulla esittelemään niitä kahta Mersuasi sinne.

    Scientist Scientist

    Maraketin kirjoitukset ovat ironiaa, ja sellaisena ne pitää ymmärtää. Välillä kehuskelee mersuillaan, välillä uhriutuu.

    Hirvieläinkanta lienee suurempi kuin koskaan jääkauden jälkeen, ehkä noin 5-kertainen. Elikkä luonnontieteellinen kanta olisi noin 20% nykyisestä. Muistaakseni joku metsäntutkija, Kari Mielikäinen (?) väitti näin . Mistä niin voidaan päätellä ?Ilmeisesti  vertaamalla laajalla luonnonsuojelualueella olevien hirvien määrää ja talousmetsien/nuorten metsien hirvikantaa. Taimikoissa ne hirvet viihtyvät.

    Scientist Scientist

    Eniten ehkä minua häiritsee selvät trollit. Vaikea uskoa, että esimerkiksi AMMATTIMIES ei olisi sellainen, jo kuvakin sen kertoo. Asioista saa olla eri mieltä ja mielellään myös perustella.Pelkkä asenne ei oikein ole riittävää pitkälle  jatkuessaan. Nimittely myös häiritsee minua. Moderaattori voisi siivota pois pahimpiin nimittelyihin sortuvat kirjoitukset.

    Hömötiaisesta Laineen kirja kertoo vain, että vähenemisen suurin syy on metsien muuttuminen. Hömötiaisen suosikkiympäristöistä kirja sanoo, että  ”hömötiainen viihtyy kaikentyyppisissä metsissä, mutta korvet, sekametsät , ranta- ja purolehdot ovat mieluisimpia paikkoja”.  Ajoittain esiintyy myös vaelluksia pohjoisesta ja idästä. Viime syksynä  muuten  taisi olla sellainen, koska näin hömötiaisia joskus odottamattomissakin paikoissa.

    Scientist Scientist

    Asia-argumentointi on aina paikallaan.

    Scientist Scientist

    Mitähän häiriköintiä edellä nyt oli ? Varsinkin verrattuna muutamaan muuhun nimimerkkiin. Eräskin kirjoittaa vain pitkiä tekstejä negaatioiden kautta. Haballa ei näytä olevan kuin yksi viesti vaikka nimimerkkikin vaihtuisi.

    Lintukommenttini taisi mennä väärään ketjuun, joten laitan sen myös tähän.Nuorissa kuusikoissa pesiviä lintuja on edellä mainittujen (AJ) lisäksi mm. viherpeippo ja viervarpunen. Ne ovat hyötyneet nykyisestä metsätaloudesta ainakin Lasse J Laineen Lintuoppaan mukaan. Viherpeippo kyllä väheni voimakkaasti muutama vuosi sitten, mutta syynä oli ilmeisesti salmonella lintulaudoilta. Nyt näyttää taas yleistyvän.

    Scientist Scientist

    Kyllä metsänomistajat näyttävät vaikuttavan ainakin keskustassa, SDP:ssä, RKP:ssä, kokoomuksessa, kristillisissä  ja perussuomalaisissa. Muista en tiedä. Taisi jopa eräs vasemmistoliittolainen duunariedustaja kirjoittaa EU:n metsästrategiaa vastaan .

    Scientist Scientist

    Nyt näyttää siltä, että ehkä pahimmat pelot EUn metsästrategian suhteen eivät toteudu. Ainakin Ranen linkistä saa sellaisen käsityksen. Kantojen repimisen voi kyllä hyvin lopettaa, kovasti se on jo vähentynytkin.

    Nuorissa kuusikoissa pesiviä lintuja on edellä mainittujen (AJ) lisäksi mm. viherpeippo ja viervarpunen. Ne ovat hyötyneet nykyisestä metsätaloudesta ainakin Lasse J Laineen Lintuoppaan mukaan. Viherpeippo kyllä väheni voimakkaasti muutama vuosi sitten, mutta syynä oli ilmeisesti salmonella lintulaudoilta. Nyt näyttää taas yleistyvän.

    Scientist Scientist

    Kirjoittaja on tunnettu tamperelaisen twitteraktivisti.

    //www.vahtera.blog/post/aktivistit-el%C3%A4v%C3%A4t-kapitalismin-siivell%C3%A4

     

Esillä 10 vastausta, 801 - 810 (kaikkiaan 1,550)