Kaksijaksoista parhaimmillaan

Puolivahingossa aloitettu ja myöhemmin jalostettu ajatus kaksijaksoisesta kasvatuksesta. Laatuvanerit saa pois ajouralle kun kuusikossa ensiharvennus -> minimoidut vahingot. Taustana; koivikko istutettu -90, harvennettu kahdesti joista toinen kerta melko voimakkaasti.

Kommentit (7)

 1. Kyllä. Hyvältä näyttää.

 2. suorittava porras

  Kun tilaat pikkumoton enskaa tekemään , ei näytä enää yhtä hyvältä . Tarttee ison traktorin yp-hommiin.

 3. Toinen harvennus tehtiin ergolla ja isolla kouralla (tuli jo koivutukkia) ihan sen takia, että olisi puhtia työskennellä kuusten päällä ja ajouraväli olisi kohdallaan. Kuskilla malttia ja taitoa niin eipä ollu tarvetta latvakatkoja kirota.

 4. Kuusikon eh ja vanerien poisto on satutettava oikeaan korjuukeliin. Päivä-aikainen hakkuu ja kokenut kuski.

 5. Jos kot:lla (ja kok:lla) on hyvä hinta niin kannattavaa varmaan on. Muuten nuo koivut hidastaa kuusikon elpymistä uutena sukupolvena aika paljon ja harvennksella lisätuhot voi vähän kurittaa lisää. Kivan näköinen tuommonen sekametsä kyllä on myös.

 6. Ei mitään kuusikon enskaa, vaan koivutukin kasvatusta. Tuossa koivua on aivan liikaa, puolet niistä pois, eikä siinä surkeilla kuusten kanssa. Hakkuu talvella, kun tyvilaho ei tartu. Kuuset ovat pahasti etukasvuisia, vähän myöhäistä on tehdä niistä nyt riukuaitavärkkejä, mutta mieluusti kaikki pois.
  Kuuset ovat hienosti harjanneet vaneritukit oksattomiksi!

 7. Niinhän se oppikirjojen mukaan menisi että kohta jos ei nyt ihan heti niin koivut pois ja kuusille tilaa. Itse kyllä jättäisin koivuja vielä kasvamaan harvakseltaan. En usko että siitä haittaa olisi. Maapohjalle voisi tehdä hyvää jos vähän sekapuuta olisi seassa. Minusta hieno metsä.

Metsänhoito Metsänhoito

Kuvat