Kevät

No, ei ihan vielä 🙂

Kommentit (2)

 1. metsä-masa

  Väli-Suomessa on hyvin yleistä, ” eikä mitään uutta ”, että helmikuun lopun ja maaliskuun alkuun ajoittuu 3-4 vuorokauden suvijakso. Suvi voi olla sen verran vahva, että purot ja ojat tulvii, mutta yleensä heti perään tulee yöpakkasjaksot, jotka kestää pääsiäiseen saakka, joskus satunnaisesti pitempäänkin.

  Puunkorjaajalle olosuhteet metsässä on vuoden parhaat, valosan aika on pitkä, metsä on puhdas, puutavara ei häviä pehmeään lumeen ja lumi puristuu uralla oksien ja latvuksien kanssa kantavaksi matoksi.

  Kuljetus metsätienvarresta on sitten hankalampi, yleensä hakattavalle leimikolle tie aukaistaan hieman ennen moton saapumista leimikolle.
  Aurinkoiset päivät on myrkkyä autokuljetukselle, aikataulukuljetus vaatii autot liikkuman myös iltapäivän, jolloin aurinko on sulatanut penkkalumia pyöräraiteille ja tien runko särkyy, koska ei ehtinyt jäätyä aurauksen ja kuljetuksen välissä.

  Puunostajan kuljetuksen ohjaajalle tämä on vaativa tehtävä tuntea olosuhteet ja toimia paikallisten olosuhteiden mukaan. Työmaan aikainen tienkäyttö on kumminkin kuljetuksen suorittajan vastuulla, jos ongelmia tienkäytöstä syntyy.

  Tiehoitokunnan yhdyshenkilöllä on sovittelijan ja vartijan rooli yksikköteillä !

 2. Vanhan kansan mukaan Helmikuun 24 päivä, Matin päivä on ensimmäinen kevät päivä ja talven selkä taittuu, eli kevätpä jo hyvinkin aluillaan… Tänä vuonna piti kelien suhteen hyvin kutinsa.

Luonto Luonto

Kuvat