Pökkelöpuu

Pökkelöityyköhän nämä koskaan? 4-5 vuotta sitten lumi katkoi ison kuusen ja vierestä vähän pienemmän, latvat keräsinpolttopuuksi ja tyvet jätin pystyyn tuleviksi pökkelöpuiksi. Kuolevatkohan nämä koskaan, jos ei kaulaa? Vielä ei näy minkäänlaisia merkkejä elon heikentymisestä.

Kommentit (9)

 1. Gla

  Isojakin kuusia näky, joista latva on katkennut, mutta jotka silti näyttää voivan hyvin. Parempi siis kaulata tai kaataa.

 2. MIISU4F

  Nyt muistelen Metsäkouluaikaani että: havupuut KELO.ttuu ja lehtipuista tulee vanhana PÖKKELÖITÄ.

 3. metsä-masa

  Ilmeisesti pökkelövaiheeseen menee paljon aikaa. Vastaavan kokoisia lumituhorunkoja meilläkin jäi ihmeteltäväksi reilu kaksikymmentä vuotta sitten, korjuunkannalta hankalaan paikkaan.

  Kasvavan vihreä väri niissäkin on, mutta oksasta kuuset on saaneet uuden latvan. Nyt myöhemmin paikka täytyy katsoa tarkkaan, jotta löytää samat rungot, ylimääräinen oksisto paljastaa lumituho kohdan. Laho vikaisia ne varmuudella on.

 4. Meillä oli lumituhoja oisko ollu 2012. En ehtinyt korjailla heti pois niin, seuraavana kesänä kirjanpainaja vuosi. Syksyllä sai hyvät polttopuut. Suurimman osan kuusista tappoi kirjanpainaja ja ehjiä runkoja viereltäkin. Tänä talvena yritin haalia lumituho kuuset pois.

 5. Kyllä ne lahoja ovat. Muutaman metrin katkopaikasta alaspäin ja aika totaalisesti. Reunassa pieni riiska tervettä puuta.

 6. Luonto on yllättävän sitkeä. Noissa kuusissa oli vielä paljon vihreää kun ne katkesivat – riittää elämän ylläpitoon.

 7. Aiemmin keräsin nuo pois metsästä, ennen ku huomasin niiden selviävän. Kymmenen vuotta menee helposti, ettei lahoa pystyyn latvaa lukuunottamatta. Aukko jos tulossa, ni antaa olla pystyssä motoa odottamassa.

 8. suorittava porras

  Vuosik

 9. suorittava porras

  Vuosikin on liikaa ,jos tulee kuiva kesä ja kirjanpainaja iskee. Menee mukana iso joukko terveitäkin puita ympäristöstä.

Metsänhoito Metsänhoito