Kommentit (11)

 1. metsä-masa

  Kuvan metsä on kunnossa ! Oikea ajoitus harvennukseen, vihreälatvus on sopivan pituinen takaamaan hyvän arvokasvun ja olemalla hyvä hiilinielu vielä vuosikymmeniä.

  Mallihakkuun on tehnyt myös motomies, minimiläpimitan savuttamiseksi jakanut kuidut joustavasti rungon mukaan ja huomioinut myös lähikuljetuksen, tekemällä kasat kuormaussektorin mukaan.

  Hakkaajalle kannattaa muistaa viedä palaute ja kertoa se naapureillekin !

 2. suorittava porras

  Siisti jälki ja hiilinielua pukkaa kohisten tulevina vuosina.

 3. tupe

  Kyllä tuohon voi olla tyytyväinen. Kyseessä on aurausalue, mutta hyvin on saatu lähes kaikki kierot puut pois. Metsä on Koillismaalla ja ikää noin 40 vuotta.

 4. Gla

  Hyvältä minunkin silmään näyttää ja jokunen kuusikin on sekapuustoksi säästynyt. Muutamissa männyissä näkyy tukevaa oksikkuutta, mutta eiköhän päätehakkuuseen riitä silti tarpeeksi huippuluokan yksilöitä.

 5. Joku kyllä moittii, kun puut ovat rivissä, mutta sellainenhan se jälki tulee kun aurataan. Onko tuossa keskellä kuvaa vetäisty koko rivi pois, vai onko käytössä ollut sama systeemi kuin metsähallituksella, eli aura kulki viiden metrin välein?
  EI – ei se ole niin, koska silloin istutettiin ojan kummallekin puolelle?.
  Auratuilla alueillahan ei vihenpiipertäjät pääse ikipäivänä virkistäytymisliikuntaa harrastamaan, kun se on myllätty niin, että edes hirvet eivät pysty liikkumaan. Kuinka ihmeessä hakkuukone on päässyt liikkumaan – ajokone ei ainakaan.
  Hakkuujälki on täyden kympin suoritus.

 6. Luusi, että tuo metsä kasvavaa 500 km etelämpänä. Näinhän se auraus vaikuttaa, kun maan lämpötila nousee, niin kasvu paranee. Jotkut täälläkin ovat olleet sitä mieltä, että pohjoisessa ei metsää kannata kasvattaa.

 7. Onhan ne pohjoisen metsät kytysiä. Ei siellä parhaimmissakaan metsissä tee mieli lambaadaa tanssia kun etelän metsiin vertaa. Tuntuu että miten se puu voi ollakin lyhyttä.

 8. Onhan kuvan oksakiehkuroissa etäisyyttä? Ottaen huomioon metsämaan hinnan, aivan turha kötistä etteikö ko metsät tuota lähes siinä kuin muualla. Ja kuvan toimijat ammattimaisuuden mukaisesti verraten joku eteläinen osaamaton tötterehtijä ”häviää kisan”…!

 9. Kyllä se mettä kasvaa etelässä peltikatollakin paremmin kuin pohjoisen kankahilla. Näkeehän sen heti kun vilkaisee, että pohjoisen metsät on vain latvuksia. Jäävät niin lyhyiksi että.

 10. Näyttää aika harvalta minun silmään. Motokuski tehnyt hyvää jälkeä.

 11. <<<Kyllä se mettä kasvaa etelässä peltikatollakin paremmin kuin pohjoisen kankahilla. Näkeehän sen heti kun vilkaisee, että pohjoisen metsät on vain latvuksia. Jäävät niin lyhyiksi että.<<<<

  Tottahan se on pohjoisen metsät jäävät reilusti lyhyemmiksi kuin etelän ja varsinkin muokkaamattomien kankaiden kasvu paikoin on jopa huonoa. Siksi kasvupohjan parantaminen auraamalla tai sen korvaajalla ojitusmätästyksellä on edellytyksenä sille, että saadaan pohjoiseenkin parempi kasvuisia metsiä, joissa on pituutta ja paksuutta enemmän.
  Voinee sanoa suhteessa pohjoinen/ etelä pituussuhde on 20m/30m.
  Pituus 20 m puussa on riittävä ja hyvä myrskyjä ja lumituhoja vastaan. Tuo kuvan männikkö kyllä kasvaa 20 metriin ja suurimmat 35cm/1,35 eli kuution mittoihin.

Metsänhoito Metsänhoito