Kommentit (11)

 1. Hyvä luontokuva.

 2. Hyvä kuva, monessakin suhteessa.

 3. Jos tuo koivu olisi jätetty pökkelöimättä, pöllöllökin olisi joskus voinut siihen pesiä tikan tekemään pesäkoloon. Tuohon ei koskaan pesi mikään lintu.

 4. Siihen tekari eli tekopesä johonkin lähelle havupuumetsään, 4 metriin vaan, ei koivikkoon. Voi tuo lapinpöllö tulla ja pesiä tänä keväänä vielä. Kun sen saa tekariinsa pesimään, sitä on luonnonsuojelija loppuelämänsä ajan. Yhden kerran olen itse saanut, viime kesänä.

 5. Minkäslainen tuo tekopesä pitäisi olla? Risuista kyhätty vai minkälaisen rakennelman pöllö kelpuuttaa?

 6. Laatikkopesä lapinpöllölle. Googlaamalla löytyy varmaan tietoa ja kuvia. Laatikko vaikka naulaamalla oksiin kiinni, jos on omaa metsää.

 7. Onpa todella onnistanut kuvaajaa! Tosi hieno kuva. Tuo vaikka tauluksi seinälle. On niin harvinaista herkkua kyllä.

 8. Täytyy nikkaroida pesä. On sijoitteluun lintumiehellä muuta vinkkiä kuin korkeus?

 9. Laatikkoon sahajauhoa, heinää, turvetta niin paljon kuin ikinä mahtuu. Suhteellisen väljään havumetsään, vaikka lähelle aukkoa.

 10. Kuinka tuo kuvan pisteytys oikein toimii. Tämä olisi täyden kympin kuva!

 11. Vaikuttava, ja vähän pelottavakin pöllö on ohihiihtäjälle. Olin hyvin samanlaisen aukon reunassa kun huomasin tekopökkelön huojuvan latvastaan, hiihtelin lähemmäksi ja huomasin pöllön istuvan pökkelön päällä.

  Pöllö seurasi minua kun lähestyin pökkelöä, latuni kulki aivan pökkelön vierestä, pöllö ei lähtenyt lentoon. Katse oli tarkka ja ilmeetön, päälaskeutuin kieman kumaraan kun ohitin pökkelön. Ääniä pöllö ei päästänyt, mutta tiukka katseella seuranta sai aikaan pienen pelon hiihtäjässä aikaan.

Metsänhoito Metsänhoito

Kuvat