Kommentit (10)

 1. pihkatappi

  Paljonko ojankaivuu/m kustantaa ja mitä kautta olet tilanut?

 2. Hakkuu-urakoitsija kaivaa tuntitöinä.Tykkäs että kivetöntä rapajänkää lappaa sata metriä tunnissa.Kilometrin verran mahtaa olla.Kysäsin,mutta ei tähän mittää tukea saa.Oikeastaan hyvä niin jää tyhjät paperin pyörittäjät pois.

 3. metsä-masa

  Kyllä lisäojan kaivusta on myönteinen vaikutus kasvuun, nyt juuristo on aivan pinnassa kun vesipinta liian korkealla.

  Tuntityö kaivurilla on n. 50 € / h, se on yllättävän edullinen kun tekijä on kokenut konemies. Samalle käynnille tilalla kannattaa etsiä ne muutkin pienet kunnostustyöt !

 4. Itse en tuollaiseen ojia suunnittelisikaan. Tuskin mitään erikoisempaa kasvua luvassa jos ei ole 45 saroissakaan kasvamaan alkanut.

 5. Vesistöjä ei mielestäni kannattaisi sotkea turhaan.

 6. Ojaväli 45..50m on liian leveä. Kaikissa kunnostusojituksissa nykyisin tehdään oja vanhojen ojien väliin niin turve- kuin kivennäismaapohjilla ja kemerankin saa.
  Ainakin minulle.

  Itse olen kaivanut kaksi ojaa eli ojaväliksi tulee 15..17m.

 7. En myös jaksa uskoa että tuo oja antaisi enää yhtään potkua tuolle männikölle. Se on siinä ja aivan sama mitä veuhkaa, nuo eväät kasvuun on syöty että juuresta poikki ja uutta kasvuun. Aika huonoa metsän kasvatusta jossa ei juuri taloudesta mitään myönteistä sanottavaa mutta aikansa kutakin. Väkisin metsää ei tule helpolla vaan se ottaa vielä tuossakin sukupolvia ja paljon ilmastonmuutosta ennen kuin hongat todella huojuu tuulessa.

 8. Kasvu on pysähtynyt tuossa vuosia sitten. Syynä saattaa olla myös ravinteiden puute, pohjaveden pinnan nousun ohella, tai
  vaikka liika vesi ei oliskaan se varsinainen syy.
  Kunhan muistaa vain tehdä lietekuoppia ja laskeutusaltaita tai mieluummin vielä ylivaluntakentän, jos kunnostusojituksen tekee. Suunnitelman ojituslupaa varten voi tehdä itsekin.

 9. Niin kuin muutkin on todenneet kuvistaan.Ei kerro kaikkea ja huono kuva vielä vähempi.Ei jänkä ihan kuollut ole,pukkaa 15-20cm vuosikasvua.Ja jos ei sitä tekis niin ei tulis ojaakaan.

 10. Joo, olisi pitänyt kirjoittaa :”kasvu on hidastunut” eikä ”pysähtynyt”.

Metsänhoito Metsänhoito

Kuvat