24 000 hehtaaria – Ikea-kauppias osti jättimäisen määrän metsää

Varainhoitoyhtiö Dasos Capitalin myymät metsät sijaitsevat Suomessa, Virossa ja Latviassa. Ne on koottu 14 vuoden aikana yli 200 kiinteistökaupalla.

Varainhoitoyhtiö Dasos Capital on myynyt yhdellä kaupalla peräti 24 000 hehtaaria metsää, kertoo Kauppalehti. Ostaja on sijoitusyhtiö Ingka Investments, jonka emoyhtiö Ingka Group tunnetaan myös Ikean toimiluvan yhtenä haltijana ja maailman suurimpana Ikean huonekalujen kauppiaana.

Kaupatut metsät sijaitsevat Suomessa, Virossa ja Latviassa. Ne on koottu 14 vuoden aikana yli 200 kiinteistökaupalla.

Osapuolet eivät julkista kauppahintaa, mutta Dasoksen mukaan myynti oli ”äärimmäisen kannattava”.

”Myyty metsäomaisuus on pitkän ja systemaattisen kehitystyön tuloksena poikkeuksellisen suuri. Lähtökohtana oli toteuttaa mahdollisimman hyvä exit sijoittajille”, toteaa Dasos Capitalin partneri Sami Veijalainen Kauppalehdelle.

Pääomasijoittaja Capman osti äskettäin Dasos Capitalin 35 miljoonalla eurolla. Tehty metsäkauppa ei Veijalaisen mukaan kuitenkaan liity siihen.

Ingka Investments omistaa oman ilmoituksensa mukaan ennen tätä noin 293 000 hehtaaria metsämaata: 143 000 hehtaaria Baltian maissa, 76 000 Yhdysvalloissa, 51 000 hehtaaria Romaniassa ja 23 000 hehtaaria Uudessa-Seelannissa.

Kommentit (1)

  1. Tätähän se on kun rahastot näitä ostelee niin pikkuhiljaa tämäkin tuottava pääoma valuu ulkomaille. Ja Suomi köyhtyy.

Puukauppa Puukauppa