Ammattihuskuun lisää tehoa ja painoa

Valmistaja kehuu uutuusmallin leikkuutehoa kokoluokkansa parhaaksi.

Husqvarna on esitellyt kaksi yleisimmin käytettyyn kokoluokkaan sijoittuvaa moottorisahaa. (Kuvaaja: Husqvarna)
Husqvarna on esitellyt kaksi yleisimmin käytettyyn kokoluokkaan sijoittuvaa moottorisahaa. (Kuvaaja: Husqvarna)

Husqvarna esitteli eilen uuden sukupolven ammattisahansa Husqvarna 550 XP Mark2:n. Sylinteritilavuudeltaan 50 kuutiosenttimetrin saha sijoittuu yleisimmin käytettyyn kokoluokkaan Suomessa.

Valmistajan mukaan Mark2 on alusta alkaen uusi saha mallimerkinnästään huolimatta. Myös saman kokoluokan, hieman matalaviritteisemmästä Husqvarna 545 XP:stä esiteltiin Mark2-malli. Edeltäjästään poiketen se on saatavilla myös lämpökahvaisena versiona.

Valmistajan mukaan uuden 550 Mark2:n valtit kiteytyvät kolmeen avainsanaan: kestävyys, käsiteltävyys ja leikkuuteho.

”Mark2:n erinomainen leikkuuteho on todennettu äärimmäisen kovissa testiolosuhteissa” vakuuttaa Husqvarnan metsätuotteista vastaava tuotejohtaja Gent Simmons.

Hänen mukaansa uutuusmallin leikkuuteho on kokoluokkansa paras.

Sahan kestävyyden parantamiseksi muun muassa moottorin jäähdytystä on tehostettu. Lisäksi kaasutin on entistä paremmin eristetty sylinteristä, joten kaasutin pysyy viileämpänä ja helpottaa erityisesti lämpimän moottorin käynnistystä.

Husqvarna 550 XPMark2:n moottoriteho on kolme kilowattia, mikä on 0,2 enemmän kuin edellisessä mallissa. Sahan paino ilman terälaitetta, tankit tyhjinä on 5,3 kiloa ja lämpökahvaisen mallin 5,5 kiloa. Edeltävä malli painoi 400 grammaa vähemmän.

545 Mark2:n moottoriteho on 2,7 kilowattia ja se painaa saman verran kuin 550-malli.

Uutuusmallit ovat tulossa Suomen markkinoille maaliskuussa. 550-mallit maksavat 925/999 euroa ja 545-malli 699/759 euroa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Kuvat