Essayah: Suomen aloite suurpetojen suojelutason alentamisesta sai kannatusta

”Keskustelu EU:n maatalous- ja kalastusneuvostossa osoitti, että suurpetokantojen vahvistuminen näkyy muissakin jäsenvaltiossa yhteiskunnallisina haasteina erityisesti maaseudulla", maa- ja metsätalousministeri Sari Essayah sanoo.

Suomen aloite suurpetojen suojelutason alentamisesta sai laajaa kannatusta EU:n maatalous- ja kalastusneuvostossa, maa- ja metsätalousministeriö tiedottaa.

Suomi oli valmistellut asialistalle suurpetoja koskevan asiakohdan, jossa se antoi tukensa komission aloitteelle suden suojelustatuksen lieventämisestä.

Lisäksi Suomi halusi nostaa suden rinnalle muut runsaslukuiset suurpetokannat kuten karhun ja ilveksen.

”Keskustelu oli varsin yksimielinen ja osoitti, että suurpetokantojen vahvistuminen näkyy muissakin jäsenvaltiossa yhteiskunnallisina haasteina erityisesti maaseudulla. Muutokselle on selkeästi tarvetta, ja siitä komissio sai vahvan viestin”, maa- ja metsätalousministeri Sari Essayah (kd.) kertoo.

Ministerien puheenvuoroissa nousivat esille suurpetotilanteen haasteet maanviljelylle ja maaseudulle eri puolilla Eurooppaa. Maatalous- ja kalastusneuvoston puheenjohtaja kertoi lähettävänsä kirjeen keskustelun pääkohdista ympäristöneuvostolle, jonka vastuulle asia kuuluu.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Luonto Luonto

Kuvat