Finsilvan metsiin lisää tuulipuistoja ja aurinkoenergian tuotantoa

Finsilva virittelee uusiutuvan energian tuotantoa viidellä kohteella Pohjan Voiman kanssa.

Energiayhtiö Pohjan Voima ja metsätalousyhtiö Finsilva lisäävät yhteistyötä. Yhtiö etsivät Finsilvan kiinteistökannasta tuulivoimalle, aurinkoenergialle ja akkuhankkeille sopivia alueita ja kehittävät niitä yhdessä.

Nyt on tunnistettu viisi hankealuetta. Ne ovat kaikki esisuunnitteluvaiheessa, ja niillä on edellytyksiä noin 500 megawatin tuuli- ja aurinkovoiman tuotannolle. Finsilvalla on myös mahdollisuus tehdä hankkeisiin vähemmistösijoituksia niiden investointivaiheessa.

Finsilvan omistaa rahastoyhtiö Dasos ja eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen. Näin yhteistyö antaa suomalaissijoittajille mahdollisuuden sijoittaa kotimaiseen uusiutuvaan energiaan.

”Kumppanuus avaa meille uudenlaisen mallin tehdä Finsilvan kanssa yhteistyötä sekä hankekehitys- että investointivaiheessa. Uskon, että jatkossa löydämme lisää tuuli- ja aurinkovoimalle sopivia alueita”, sanoo Pohjan Voiman perustaja ja rahoitusjohtaja Juho Rönni tiedotteessa.

Yhtiöt ovat tehneet yhteistyötä jo aiemmin, sillä kolme Pohjan Voiman nykyistä tuulipuistoa sijaitsevat Finsilvan osin omistamilla mailla.

Finsilva on yksi Euroopan suurimmista yksityisistä metsänomistajista. Yhtiöllä on noin 130 000 hehtaaria metsää Etelä- ja Keski-Suomessa. Pohjan Voima kehittää uusiutuvan energian hankkeita eri puolilla Suomea.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänomistus Metsänomistus