Lisää luontotietoja Stora Enson eMetsään, Metsään.fi:ssä voi ilmoittaa terveyslannoituksesta

Sekä Stora Enso että Metsäkeskus ovat lisänneet uusia toimintoja verkkopalveluihinsa.

Stora Enso on lisännyt luonnon monimuotoisuuteen keskittyvän osion metsänomistajille tarkoitettuun eMetsä-verkkopalveluunsa. Sieltä voi esimerkiksi tarkistaa, mitä uhanalaisia lajeja omassa metsässä esiintyy. Lisäksi palvelusta löytyy kuusi luontoarvotunnusta, jotka kertovat metsänomistajalle monimuotoisuudesta juuri hänen metsätilallaan.

Palvelu ja siihen liittyvät tietoiskut on laadittu yhteistyössä ympäristöjärjestö WWF Suomen kanssa.

”Biodiversiteettidataa hyödynnetään jo laajasti Stora Enson omissa metsissä Ruotsissa, nyt halusimme tuoda saman mahdollisuuden tarjolle myös suomalaisille metsänomistajille”, sanoo yritysvastuujohtaja Pekka Kallio-Mannila Stora Enson Suomen puunhankinnasta tiedotteessa.

Uusia ominaisuuksia myös Metsäkeskuksen palveluun

Myös Metsäkeskus on tuonut lisää ominaisuuksia keväällä uusittuun Metsään.fi-palveluunsa. Tärkeimpiä uusia toiminnallisuuksia ovat mahdollisuus lähettää terveyslannoitukseen liittyvä toteutusilmoitus ja mahdollisuus tallentaa omia luonnonhoidon tavoitteita.

Palvelussa voi nyt myös ilmoittaa taimikon perustamisesta tai täydennysviljelystä, ladata metsä- ja luontotietoa XML- tai CSV-tiedostona ja tulostaa sivunäkymän.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänomistus Metsänomistus