Fiskarsilta uusia kirveitä, luvassa entistä enemmän halkaisutehoa

X-sarjan kirveet sopivat niin hirsien pilkkomiseen, polttopuiden halkaisuun kuin puiden kaatoonkin.

Uudessa X-sarjassa on yhdeksän kirvestä.  Niiden teräksestä taotut terät levittävät puuta tehokkaasta ja FiberCompTM- kahva vaimentaa iskuja, Fiskars lupaa.
Uudessa X-sarjassa on yhdeksän kirvestä. Niiden teräksestä taotut terät levittävät puuta tehokkaasta ja FiberCompTM- kahva vaimentaa iskuja, Fiskars lupaa.

Fiskars on päivittänyt kirvesmallistoaan. Uudet X-sarjan kirveet sopivat niin hirsien pilkkomiseen, polttopuiden halkaisuun kuin puiden kaatoon ja ulkoseikkaluihin.

Kirveiden halkaisuterän muotoilua on parannettu. Leveämpi leikkuureuna ja halkaisukiila parantavat halkaisutehoa ja helpottavat terän irrottamista puusta, yritys lupaa. Terät ovat myös kaksinkertaisesti karkaistuja terävien reunojen säilyttämiseksi.

Ylivaletut kirvespäät liittyvät saumattomasti varsiin, kahvoissa on suuri pitoalue. Fiskarsin mukaan muotoilu on käytännössä rikkoutumaton.

Pieni retkikirves (X13) painaa vajaat puoli kiloa ja mittaa sillä on runsaat 30 senttiä. Suurin halkaisukirves (X36) puolestaan painaa 2,5 kiloa ja mittaa sillä on liki metri.

Fiskarsin X-sarjan kirveet suunnitellaan ja valmistetaan Fiskarsin tehtaalla Billnäsissä. Kirveillä on 25 vuoden takuu.

Kommentit (1)

  1. Ilmeisesti sopivat kuitenkin hirsien veistoon enemmänkin kuin pilkkomiseen.

Tekniikka Tekniikka

Kuvat