Hallitukselta rahaa puuterminaaleihin, kemeraa luvassa lisää

Venäjältä tuotu energiapuu korvataan kotimaisella hakkeella ja turpeella.

Hallitus aikoo parantaa metsäteollisuuden kotimaisen puun saantia suuntaamalla 40 miljoonaa euroa puuterminaaliverkoston kehittämiseen sekä 10 miljoonaa euroa yksityisteiden korjaamiseen. Tavoitteena on kahden uuden raakapuuterminaalin rakentaminen ja yhden vanhan terminaalin sähköistäminen.

Venäjältä tuotu energiapuu halutaan korvata ensisijaisesti kotimaisella hakkeella. Sen saatavuutta autetaan palauttamalla nuoren metsän hoidon ja pienpuun keruun kemeratuelle vuoden 2015 rahoitusehdot ja tukitaso. Tuki kasvaa näin nykyisestä 20 euroa 450 euroon hehtaarilta.

Lisäksi Suomen metsäkeskus saa 350 000 euroa neuvontakampanjaan, jolla aktivoidaan metsänomistajia pienpuun keruuseen nuoren metsän hoitokohteilta.

Jos hake ei riitä, turvaudutaan turpeeseen. Huoltovarmuuskeskus varmistaa, että turvetta on ensi talvena tarpeeksi varastoissa.

Varautumisen ministerityöryhmä kertoi tänään kaikkinensa 850 miljoonan euron paketista, jonka avulla halutaan kehittää energiaomavaraisuutta.

Täydennetty klo 14.40

 

Kommentit (1)

  1. Panu

    Puuterminaali on ymmärtääkseni puunostajan rakentama ja omistaja. Pitääkö puunostajille nyt lahjoittaa valtion velaksi ottamaa rahaa? Minusta ei.

Metsänhoito Metsänhoito