Harvennusten korjuujälki arvioitiin hyväksi Finsilvan metsissä, ajourien leveydestä huomautettavaa

Tapion tekemän arvioinnin tulokset ovat verrannolliset Suomen metsäkeskuksen käyttämän mittausmenetelmän tuottamiin tuloksiin.

Metsätalousyhtiö Finsilvan mailla harvennusten korjuujälki on hyvällä mallilla. Tarkastuksiin valikoitui satunnaisotannalla 41 kohdetta: näistä yli puolissa kaikki korjuujäljen laatukriteerit täyttyivät ja kokonaisuutena korjuujälki arvioitiin hyväksi.

Harvennusten voimakkuus oli suositusten mukainen lähes kaikilla kohteilla ja korjuuvaurioita oli vähän. Huomautettavaa löytyi ajourien leveydestä: osalla kohteista leveys ylitti huomautusrajan ja muutamalla kohteella urien välinen etäisyys oli ohjeistusta pienempi. Luonnonhoito oli otettu pääasiassa hyvin huomioon.

”Ajourien osalta oma vaikutuksensa on ollut poikkeuksellisen märällä syksyllä, mutta tulemme kiinnittämään tähän osa-alueeseen enemmän huomiota”, sanoo Finsilvan toimitusjohtaja Juha Hakkarainen tiedotteessa.

Tapion toteuttamassa arvioinnissa oli mukana 41 satunnaisotannalla valittua Finsilvan harvennettua metsikkökuviota Tampereen, Jyväskylän ja Viitasaaren alueilta. Korjuujäljen arviointi tehtiin yhtenäisillä metsikkökuvioilla hakkuun jälkeen. Arviointia tehtiin sekä talvihakkuiden että sulan maan hakkuiden jälkeen.

Arviointi pohjautui Tapion korjuujäljen mittausmenetelmään, joiden tulokset ovat verrannolliset Suomen metsäkeskuksen käyttämän mittausmenetelmän tuottamiin tuloksiin.

Finsilva on yksi Euroopan suurimmista yksityisistä metsänomistajista. Yhtiö omistaa noin 130 000 hehtaaria metsää Suomessa, vuotuinen hakkuusuunnite on runsaat 600 000 kuutiota. Yhtiön omistavat Dasoksen metsärahastot ja Ilmarisen Metsärahasto II Ky.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänomistus Metsänomistus