Apua hoitotöiden omavalvontaan

Metsäkeskuksen Laatumetsä-sovelluksella voi tallentaa metsähoitokohteilta puustotietoja.

Suomen metsäkeskuksen uusi Laatumetsä-mobiilisovellus helpottaa metsänhoitotöiden laadun omavalvontaa. Valvonta taas parantaa töiden laatua ja luo hyvät edellytykset metsien kasvulle, Metsäkeskuksesta korostetaan.

”Iso ongelma metsänhoitotöissä tällä hetkellä on, että niiden osalta ei tehdä systemaattista omavalvontaa. Tämän sovelluksen avulla oman työn laatua voi systemaattisesti seurata”, projektipäällikkö Jussi Pasanen Metsäkeskuksesta kertoo.

Laatumetsä-sovellus on maksuton. Sen avulla työkohteilta – tässä vaiheessa taimikonhoito- ja nuoren metsän hoitokohteilta – voi tallentaa esimerkiksi puuston kasvutiheyttä, poistumaa, läpimittaa ja ikää koskevia tietoja. Maastossa tallennettujen omavalvontatietojen avulla voi päivittää Metsään.fi-palvelussa olevia metsävaratietoja ajan tasalle.

Sovelluksesta löytyvät myös ohjeet koealamittaukseen sekä metsänhoitosuositukset. Lisäksi sovelluksella voi ilmoittaa Metsäkeskukseen metsätuhohavainnot. Tiedot tuhohavainnoista kerätään Metsäkeskuksen uuteen karttapalveluun.

Mobiilisovellus toimii Android- ja iOS-puhelimissa ja sen voi ladata käyttöön sovelluskaupoista tai Laatumetsän sivuston kautta. Sieltä löytyy myös ohjeita ja tietosuojaseloste. Metsäkeskus järjestää verkkokoulutusta sovelluksen käyttöön.

Sovelluksen on tuottanut mikkeliläinen Wuudis Solutions Oy. Sovellus on osa hallituksen Puu liikkeelle ja uusia tuotteita metsästä -kärkihanketta.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Kuvat