Kemera vahvistettu, haku aukeaa taas

Presidentti vahvisti uudistetun kemeralain. Nuorten metsien hoidon kemeratukien haku avataan huhtikuun 20. päivänä.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on tänään vahvistanut kestävän metsätalouden rahoituslain eli kemeran muutoksen. Tällä tietämää keskeytyksissä ollut nuorten metsien hoidon kemeratukien haku avataan huhtikuun 20. päivänä.

”Näin asia todennäköisesti etenee. Aikataulusta emme täysin voi etukäteen mennä takuuseen,” toteaa maa- ja metsätalousministeriön metsäneuvos Marja Hilska-Aaltonen.

Uudistetut kemeralaki ja -asetus sisältävät muutamia uudistuksia. Jatkossa kemeratukea ei makseta rahastoille, jotka sijoittavat metsiin. Tähän asti rahastojen asema on ollut epäselvä.

Varhaishoidon ja nuoren metsän hoitohankkeet on toteutettava 12 kuukaudessa siitä, kun Suomen metsäkeskus on tehnyt päätöksen tuen myöntämisestä. Aiemmin toteutusaikaa päätöksen jälkeen oli kaksi kalenterivuotta. Lyhentynyt toteutusaika helpottaa hankkeiden rahoittamista.

Tälle vuodelle kemeravaroja on käytettävissä 56 miljoonaa euroa. Se on neljä miljoonaa euroa enemmän kuin viime vuonna kemeratukiin käytettiin.

Summa saattaa Hilska-Aaltosen mukaan kasvaa vielä noin kahdeksalla miljoonalla eurolla, jos viime vuonna käyttämättä jääneet varat saadaan siirretyksi tälle vuodelle.

Kommentit (2)

  1. Hakukaaos tulee olemaan hirvittävä!

  2. Toivottavasti mahdollisimman moni maanomistaja, tai toimija maanomistajan asiamiehenä, tekee hakemukset sähköisesti. Hakemusten lähttäminen onnistuu Metsään.fi -palvelun kautta jokaiselle metsänomistajalle.

Metsänhoito Metsänhoito