Keskustelut Länsi-Lapin suojelualueista alkavat

Suojeluun on varattu 127 kohdetta, yhteensä 70 000 hehtaaria.

Länsi-Lapissa on vuosien mittaan varattu valtionmaita suojelutarkoituksiin, joista on nyt tarkoitus perustaa luonnonsuojelualueita. Ympäristöministeriö ja Metsähallitus järjestävät helmikuun lopulla Lapissa asian tiimoilta yleisötilaisuuksia, joissa kootaan tietoja ja selvitetään eri tahojen näkemyksiä alueiden erityispiirteistä. Lisäksi halutaan tietää, onko tulevilla suojelualueilla tarvetta salliville tai kieltäville poikkeuksille. Näkemyksiä toivotaan muun muassa Lapin liitolta, kunnilta ja kansalaisjärjestöiltä.

Länsi-Lappiin perustettavat suojelualueet omistaa valtio, ja niitä hoitaa Metsähallitus. Alueita on 127 ja ne sijaitsevat muun muassa Rovaniemellä, Torniossa, Kittilässä, Kolarissa, Muoniossa, Pellossa, Posiolla ja Ylitorniolla. Alueiden yhteispinta-ala on noin 70 000 hehtaaria.

Luonnonsuojelualueiden matkailu-, virkistys-, kalastus- ja metsästyskäyttöä määrittää luonnonsuojelulaki. Alueiden luonnontila pyritään säilyttämään, mutta jokamiehen oikeuksia ei ole tarpeen rajoittaa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Luonto Luonto

Keskustelut