Korjuu hyvässä vauhdissa elokuussa

Luonnonvarakeskuksen mukaan hakkuut nousivat 5,2 miljoonaan kuutioon, mikä on 7 prosenttia enemmän kuin viime vuoden elokuussa.

Puuta korjattiin lomien jälkeen elokuussa ahkerasti. Luonnonvarakeskuksen mukaan teollisuudelle menevän puun hakkuut nousivat 5,2 miljoonaan kuutioon, mikä on 7 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Hiljaisesta heinäkuusta hakkuumäärä nousi peräti 3 miljoonaa kuutiota.

Yksityismetsistä puuta kertyi 4,1 miljoonaa kuutiota – siitä pystykaupoilta tuli 3,7 miljoonaa kuutiota ja hankintapuuta 400 000 kuutiota. Pystykauppapuun määrä nousi 7 prosenttia ja hankintapuun 14 prosenttia vuodentakaisesta.

Tukkipuuta elokuun hakkuissa tuli 2,4 miljoonaa kuutiota, mikä on 5 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. Kuusitukin osuus oli 1,4 miljoonaa kuutiota, männyn vajaat miljoona kuutiota.

Kuitupuun määrä nousi 9 prosenttia 2,7 miljoonaan kuutioon. Siitä mäntyä oli 1,3 miljoonaa kuutiota ja kuusta vajaat 800 000 kuutiota. Lehtikuitua kertyi runsaat 600 000 kuutiota.

METSÄLEHTI

Puukauppa Puukauppa