Maanmittauslaitos aikoo vähentää toimipisteitään, jatkossa palveluja saisi 26 konttorista

Yhdeksän pisteen lakkauttamisella tavoitellaan kahden miljoonan euron säästöjä.

Maanmittauslaitos suunnittelee kutistavansa palveluverkostoaan. Tavoitteena on, että palvelupisteitä olisi tulevaisuudessa 26 kappaletta nykyisen 35 sijaan. Maa- ja metsätalousministeriön esitys asiasta on lausuntokierroksella. Muutosten on määrä tulla voimaan ensi vuoden alussa.

Esityksen mukaan nykyisistä toimipisteistä yhdeksän lakkautettaisiin. Lopetettavien listalla ovat Alajärven, Huittisten, Ikaalisten, Kemijärven, Nurmeksen, Närpiön, Saarijärven, Salon ja Ylivieskan palvelupisteet. Näillä paikkakunnilla ei käytännössä ole kuitenkaan ollut käyntiasiointia lainkaan, vaan asiointi on hoidettu valtakunnallisten palvelukanavien avulla tai muissa palvelupisteissä.

Tavoitteena on, että lakkautettavien palvelupisteiden henkilöstöä ei irtisanota vaan kaikkien kanssa pystytään sopimaan sijoittumisesta. Koko Maanmittauslaitoksen henkilöstö voidaan voidaan sijoittaa 26 toimipisteeseen.

Uudessa palvelupisteverkossa palvelupisteet olisivat maakuntakeskuskaupungeissa: Helsinki, Hämeenlinna, Turku, Lahti, Kouvola, Lappeenranta, Joensuu, Mikkeli, Kuopio, Tampere, Jyväskylä, Pori, Vaasa, Seinäjoki, Kokkola, Kajaani, Oulu ja Rovaniemi sekä Ahvenanmaan palvelupiste Maarianhaminassa. Näiden lisäksi olisi seitsemän muuta palvelupistettä: Iisalmi, Ivalo, Kuusamo, Lohja, Porvoo, Savonlinna ja Tornio.

Pienempään palveluverkkoon siirryttäisiin vuosina 2024–2027. Säästöjä pitäisi kertyä kaksi miljoonaa euroa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänomistus Metsänomistus