Mäntän uusi pehmopaperikone täyteen vauhtiin

Metsä Tissuen Mäntän tehtaan uusittu pehmopaperikone jatkuvaan tuotantoon.

Metsä Tissuen Mäntän uusittu pehmopaperikone on siirtynyt koekäytöstä jatkuvaan tuotantoon. Koneella valmistetaan ensikuitupohjaisia pehmopaperituotteita erityisesti Suomen markkinoille.

Uudistus kasvattaa koneen tuotantokapasiteettia 15 prosenttia. Samalla yhtiö kertoo tuotteiden laadun sekä energia- ja tuotantotehokkuuden paranevan. Uudistetun koneen koeajot aloitettiin kesäkuussa. Uudistuksen pääasiallinen laitetoimittaja oli Valmet.

”Kuluttajien jokapäiväisestä arjesta tuttu pehmopaperi on yhteiskunnan huoltovarmuuden kannalta tärkeä tuote. Energiankulutuksemme laskee noin 15 prosenttia tuotettua paperitonnia kohden”, kertoo Metsä Tissuen Mäntän tehtaan johtaja Kari Karttunen.

Pääraaka-aineena pehmopaperituotteissa hyödynnetään pohjoista puuta, ensikuitua, joka on puhdasta ja antaa pehmopaperille hyvät vahvuus- ja pehmeysominaisuudet.

Metsä Tissuen Mäntän tehtaalla valmistetaan Serla-, Lambi- ja Katrin-pehmopaperituotteita ja asiakkaiden omia tuotemerkkejä sekä SAGA voi- ja leivinpaperituotteita. Tehtaalla on kolme pehmopaperikonetta, yksi tiivispaperikone ja 11 pehmopaperin jalostuslinjaa.

Metsä Tissue kuuluu Metsä Groupiin.

Puukauppa Puukauppa