Meto: Tiestön kunto vaarantaa puunkuljetukset

Meton mukaan teiden halkeamiin päässyt vesi ja sen jäätyminen ovat saaneet asfalttitiestön murtumaan, urittumaan ja reikäiseksi.

Metsäalan asiantuntijoiden etujärjestön Meton mukaan alemman tieverkoston kunto on hälyttävä.

”Metsät ja niistä saatava puuraaka-aine ovat merkittävä Suomen hyvinvoinnin lähde. Maaseudulta tuodaan hyvinvointia meille kaikille, mutta vastavuoroisesti myös maaseudun väyliin tulee panostaa”, sanoo Meton hallituksen puheenjohtaja Stefan Borgman.

Meton tiedotteen mukaan valtion ylläpitämän alemman tieverkon asfaltointityö on ollut viime vuosina hyvin vähäistä ja valtaosin on tyydytty paikkailemaan teiden reikiä öljysoralla. Tien halkeamiin päässyt vesi ja sen jäätyminen ovat saaneet asfalttitiestön murtumaan, urittumaan ja reikäiseksi.

Hiekkateiden vähäinen hoito on puolestaan johtanut teiden kantavuuden heikentymiseen sekä liikenneturvallisuuden vaarantumiseen.

Metsäteollisuuden tuotteiden osuus Suomen viennistä on suuri, noin viidennes. Merkitys Suomen taloudelle on sitäkin suurempi, sillä koko arvoketju jää Suomeen, koska raaka-aine tulee kotimaasta, Meto muistuttaa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa