Metsä Group selvittää hiilidioksidin talteenottoa, pilotointi alkaa Rauman tehtaalla ensi vuonna

Jos hiilidioksidin talteenotto osoittautuu kannattavaksi, metsäteollisuuteen syntyy uusi suurten volyymien puupohjainen raaka-aine.

Metsä Groupin Kemin tehdas
Selvityksessä tutkitaan, millainen talteenottolaitos biotuotetehtaaseen yhdistettynä olisi tehokkain ja mitä laitteisto edellyttäisi jäähdytystarpeen ja logistiikan kannalta. Tarkastelussa on talteenotto Kemin tehtaan kokoisesta laitoksesta. (Kuva: Metsä Group)

Metsä Group ja teknologiayhtiö Andritz selvittävät hiilidioksidin talttenottolaitoksen rakentamista biotuotetehtaan yhteyteen. Tarkastelussa on neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotto Metsä Groupin Kemin tehtaan kokoisesta laitoksesta.

Selvitystyön jälkeen hanke etenee pilottivaiheeseen Metsä Groupin Rauman tehdasalueella ensi vuonna.

Metsä Groupissa syntyy vuosittain noin 12 miljoonaa tonnia puuperäistä hiilidioksidia. Se voitaisiin hyödyntää fossiilisia materiaaleja korvaavien tuotteiden raaka-aineena.

Jos hiilidioksidin talteenotto osoittautuu kannattavaksi, alalle syntyy uusi suurten volyymien puupohjainen raaka-aine.

”Toteutuessaan hiilidioksidin talteenotto avaisi mahdollisuudet uudelle, merkittävälle kemianteollisuudelle Suomeen ja kiihdyttäisi suomalaista vetytaloutta”, sanoo Metsä Groupin strategiajohtaja Sari Pajari-Sederholm tiedotteessa.

Tarkastelussa oleva amiiniliukseen perustuva hiilidioksidin talteenotto ei ole uutta teknologiaa, vaan se on ollut käytössä jo vuosikymmeniä. Uutta on kuitenkin teknologian yhdistäminen biotuotetehtaaseen.

 

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Kuvat