Metsämiesten Säätiön apurahapotti kasvaa

Säätiön uusi strategia ohjaa jatkossa rahanjakoa: painopisteitä ovat muun muassa osaaminen, hyvinvointi ja verkostot.

Metsäalan kehittämishankkeita ja -tutkimusta rahoittava Metsämiesten Säätiö kasvattaa apurahapottiaan. Ensi vuonna apurahoja jaetaan 1,6 miljoonalla eurolla, mikä on 100 000 euroa enemmän kuin tänä vuonna. Edellisen kerran Säätiö korotti apurahanjakoaan vuonna 2016, silloinkin 100 000 eurolla.

Jaettavan apurahasumman kasvattamisen mahdollisti menestyksekäs sijoitustoiminta, kasvaneet metsätulot sekä Metsämiesten Säätiöön sulautuneiden säätiöiden tuoma pääoman lisäys. Muutaman viime vuoden aikana Metsämiesten Säätiöön on sulautunut neljä metsäalan säätiötä.

Uusi strategia ohjaa rahanjakoa

Säätiö on uudistanut strategiansa, mikä vaikuttaa myös apurahojen jakoon. Painopistealueet ovat jatkossa osaaminen, hyvinvointi, verkostot, tunnettuus, metsäkulttuuri ja ennakointi.

Uudella strategiallaan Säätiö haluaa vaikuttaa siihen, että metsäalalla toimiva osaaja voi hyvin. ”Hän on monitaitoinen, motivoitunut, itseohjautuva ja sosiaalisesti kyvykäs toimija muuttuvissa verkostoissa Suomessa ja kansainvälisesti”, säätiö linjaa.

Mitaleita ansiokkaasta toiminnasta

Säätiön 70-vuotisjuhlan yhteydessä jaettiin nippu ansiomitaleja. Hopeisen ansiomitalin saivat johdon assistentti Tarja Etelämaa, toimitusjohtaja Heikki Pajuoja, päätoimittaja Petteri Raito, yhteyspäällikkö Kristiina Vuopala sekä Euroopan Metsäinstituutti.

Pronssisen ansiomitalin saivat johtaja Taneli Kolström, toimittaja Jorma Pöysä, yritysvalmentaja Tuija Tähtinen sekä uudistuvan työn fasilitoija Marja Viluksela.

Ansiomitaleilla Metsämiesten Säätiö haluaa nostaa esille sitä arvokasta työtä, jota yksilöt ja yhteisöt tekevät koko toimialan eteen. Mitalit myönnettiin ansiokkaasta toiminnasta Suomen metsätalouden ja Metsämiesten Säätiön tarkoitusperien hyväksi.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänomistus Metsänomistus

Keskustelut