Metsänhoidon suositukset kuunneltavissa äänikirjana

Kirja on suunnattu aktiivisille metsänomistajille ja metsäalan ammattilaisille.

Metsänhoidon suositukset ovat nyt saatavissa paitsi painettuna kirjana ja digitaalisena e-kirjana myös äänikirjana.

”Monet metsäammattilaiset viettävät ison osan työpäivästään auton ratissa tai metsäkoneen ohjaamossa. Äänikirjan odotetaan vastaavan varsinkin heidän tarpeisiinsa”, sanoo Tapion tuotepäällikkö Heli Virtanen.

Tapion julkaisemat Metsänhoidon suositukset on generoinut äänikirjaksi Kaarinassa toimiva yritys A.i.mater. A.i.materin kehittämää Ilona-koneääntä on kuultu esimerkiksi Suomen Kuvalehden artikkeleissa, ja tästä kesästä lähtien myös Ylen paikallissäätiedotukset ilmestyvät sen lukemina.

Metsänhoidon suositukset -kirja on koottu metsanhoidonsuositukset.fi-sivustolla ennen kirjan ilmestymistä julkaistuista aineistoista. Avoimelle verkkosivustolle jatkuvasti päivittyvät metsänhoidon suositukset ovat metsien käsittelyn ohjeita, jotka pohjautuvat tutkimustietoon ja käytännön kokemuksiin. Niitä laatii yhdessä joukko metsä-, ympäristö- ja ilmastoalan tutkijoita, asiantuntijoita ja tiedon käyttäjiä.

Metsänhoidon suositukset -kirjassa verkkosivuston sisältöä on täydennetty kirjaa varten tehdyillä metsänomistajien haastatteluilla. Haastattelut on tehnyt kirjan toimittaja Riina Karvonen. Lukijalle ja kuuntelijalle ilmoitetaan selkeästi, mitkä kohdat eivät ole virallista, avoimelta verkkosivustolta kirjan tekohetkellä löytynyttä suositustekstiä.

Kirjassa jatkuva ja jaksollinen kasvatus ja niihin liittyvät metsänhoidon menetelmät esitellään omissa luvuissaan. Myös metsänhoidon ilmastovaikutukset ja ilmastonmuutokseen varautuminen kulkevat vahvasti mukana tekstissä. Kirja toimii oppaana aktiiviselle metsänomistajalle. Metsäalan ammattilaiselle se on työväline ja tuki metsäpalveluiden suunnitteluun ja tuottamiseen.

Metsälehti kuuluu Tapio-konserniin.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito

Kuvat