Metsänhoitoyhdistyksissä joulukuusikätköillään

Yhdistykset haluavat muistuttaa, että joulukuusen hakeminen metsästä ei kuulu jokamiehenoikeuksiin.

Useat metsänhoitoyhdistykset järjestävät perinteisen joulukuusikätköilyn lauantaina 15. joulukuuta. Kuusikätköily toteutetaan geokätköilyä mukaillen 21 yhdistyksen alueella.

Metsänhoitoyhdistysten joulukuusigeokätköilyssä joulukuusi tai -kuuset löytyvät koordinaattien osoittamasta paikasta. Paikalle ensimmäisenä ehtinyt saa pitää kuusen löytöpalkkiona.

Kuusikätköilyllä metsänhoitoyhdistykset haluavat muistuttaa, että joulukuusen hakeminen metsästä ei kuulu jokamiehenoikeuksiin. Poikkeuksen tekevät nämä joulukuusikätköilyssä löytyvät kuuset, jotka on merkiksi koristeltu punaisella metsänhoitoyhdistys-kuitunauhalla.

Kuusikätköt voivat sijaita yksityisten henkilöiden, kuntien tai valtion omistamilla mailla tai piha-alueilla. Kätköjen etsijöiden tulee noudattaa jokamiehenoikeuksia ja -velvollisuuksia ja toimia häiriötä tai vahinkoa aiheuttamatta.

Kuusikätköjen koordinaatit julkaistaan lauantaina 15. joulukuuta noin kello 8 osoitteessa www.mhy.fi/joulukuuset sekä mukana olevien metsänhoitoyhdistysten sivuilla.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänomistus Metsänomistus

Keskustelut

Kuvat