Metsästrategiassa painottuu nyt ilmastokestävyys ja monimuotoisuus

Päivityksestä huolimatta strategian visio ja tavoitteet ovat pääosin ennallaan.

Valtioneuvosto hyväksyi tänään Kansallisen metsästrategian päivityksen. Päivitys tehtiin laajan sidosryhmäyhteistyön ja useiden kuulemiskierrosten perusteella.

Päivitetyssä versiossa strategian visio ja tavoitteet pysyivät pääosin ennallaan, mutta hankeosiota uudistettiin vastaamaan muuttunutta toimintaympäristöä. Nyt huomioidaan aiempaa selvemmin muun muassa keinot ilmastokestävyyden ja metsäluonnon monimuotoisuuden turvaamiseen. Niinpä esimerkiksi metsänhoitomenetelmien monipuolistaminen on mukana entistä useammassa strategian hankkeessa.

Vuoteen 2025 ulottuva metsästrategia hyväksyttiin alun perin vuonna 2015. Strategiassa kuvataan metsäalan kehittämisen painopistealueet ja toimenpiteet, joihin julkinen valta lähivuosina keskittyy osana alan yhteistä kehittämistä.

Kommentit (1)

  1. Mitenkähän tuo strategia vastaa esimerkiksi sellaiseen tapaukseen, että hirvet syövät kuusien sekaan nousseet rauduskoivut. Ei saada monimuotoista koivuakin sisältävää metsää vaikka haluttaisiin. Sama ongelma on monilla männyn kasvattajilla. Hirvet. Miten siis tilanne ratkaistaan? Käytännön neuvoja metsänomistajille. Please.

Metsänhoito Metsänhoito

Kuvat