Metsäteollisuuden Islander: Maankäyttö- ja rakennuslaki ei ole suojelulaki

”Luonnonsuojelulle on olemassa oma erityislainsäädäntönsä, luonnonsuojelulaki."

Metsäteollisuus ry:n metsäasiantuntija Anu Islander vastaa Helsingin Sanomien lukijakirjoituksessa mielipiteisiin, joiden mukaan uudistettavassa maankäyttö- ja rakennuslaissa ei huomioida riittävästi ekologista kestävyyttä.

Islanderin mukaan maankäyttö- ja rakennuslaki ei ole suojelulaki, vaan nimensä mukaisesti sen tulee ensisijaisesti kohdistua rakentamiseen ja maankäytön muutokseen.

”Luonnonsuojelulle on olemassa oma erityislainsäädäntönsä, luonnonsuojelulaki. Päällekkäistä lainsäädäntöä ei ole syytä luoda. Lisäksi metsien monimuotoisuutta turvataan metsälailla ja laajoilla vapaaehtoisilla toimilla, kuten metsäsertifioinnilla.”

”Kaavasuojelu sekä yksityisten maanomistajien omaisuuden ja elinkeinon rajoittaminen kaavamääräyksillä eivät täytä oikeusturvaa ja perusoikeuksia. Maankäyttö- ja rakennuslaki tulee uudistaa oikeusturva ja perusoikeudet huomioiden.”

”Omaisuuden käytölle asetettavien rajoitusten pitää perustua lakiin, ja rajoituksista täytyy voida tarvittaessa valittaa. Lisäksi maanomistajien tulee saada rajoituksista asianmukainen korvaus”, Islander kirjoittaa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänomistus Metsänomistus

Kuvat