MTK ja metsänhoitoyhdistys rahoittavat maankäyttöoikeuden professuuria

Uuden professuurin avulla on tarkoitus esimerkiksi tutkia omaisuudensuojan ja ympäristöä koskevan sääntelyn välistä suhdetta.

Turun yliopistoon perustetaan määräaikainen maankäyttö- ja kiinteistöoikeuden professuuri. Liki kaksivuotista professuuria rahoittavat muun muassa MTK:n säätiö, Lounais-Suomen metsänhoitoyhdistyksen säätiö ja Kiinteistösäätiö.

MTK:ssa on seurattu maankäyttö- ja kiinteistöoikeuden osuuden kutistumista ympäristöoikeudellisessa tutkimuksessa huolestuneena. Samaan aikaan maankäyttöön ja omistusoikeuteen liittyvät kysymykset ovat voimistuneet osana ilmastopolitiikkaa.

”Olemme iloisia, että Turun yliopiston oikeustieteellinen tiedekunta pystyy lahjoitusprofessuurin avulla kohdentamaan tutkimusta alueelle, joka on merkittävässä roolissa oikeudenmukaisen siirtymän toteutumisessa. Odotamme lahjoitusprofessuurin palvelevan myös yhteiskunnallista keskustelua erityisesti ilmastopolitiikan laaja-alaisten vaikutusten tunnistamiseksi”, MTK:n säätiötä edustava ympäristöjuristi Minna Ojanperä sanoo.

Uusi professuuri kiinnittyy hyvin yliopiston strategisiin painotuksiin ja on kiistatta yhteiskunnallisesti merkityksellinen, Turun yliopiston oikeustieteellisestä tiedekunnasta kerrotaan. Maanomistusoikeudella on edelleen suuri yhteiskunnallinen merkitys. Uuden professuurin avulla on tarkoitus tutkia ja opettaa omaisuudensuojan ja ympäristöä koskevan sääntelyn välistä suhdetta sekä osallistua niitä koskevaan yhteiskunnalliseen vuorovaikutukseen.

Uuden professorin haku on parhaillaan käynnissä. Aloittaa pitäisi ensi vuoden alussa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänomistus Metsänomistus

Kuvat