MTK: Metsästrategia kirjoitettava uudelleen

MTK on vaatinut EU-komissiota ottamaan huomioon maiden väliset erot metsänhoidossa.

MTK kertoo tiedotteessaan, että se on viime viikolla lähettänyt EU-komissiolle kirjeen, jossa vaaditaan EU-metsästrategian kirjoittamista uudelleen. Komissio ei ole vielä julkaissut metsästrategiaa, mutta sen luonnos vuoti julkisuuteen ennen juhannusta.

Kirjeessä MTK vaatii huomioimaan Euroopan parlamentin ja neuvoston lausunnot metsästrategiasta. Lisäksi metsäpolitiikan on jatkossakin oltava osa kansallista päätöksentekoa ja maiden väliset erot metsänhoidossa on huomioitava, MTK vaatii.

”Komission on ymmärrettävä, että metsät ovat pääasiassa yksityisten perheiden omistuksessa. Omistusoikeuksia ei saa unohtaa ja metsänomistajia on kuultava”, muistutetaan kirjeessä MTK:n tiedotteen mukaan.

”Metsien merkitys ja potentiaali kestävän kehityksen edistämisessä sekä siirtymisessä fossiilittomaan talouteen on valtava. Puupohjaisten tuotteiden kysyntä maailmalla kasvaa, mutta jos alan annetaan näivettyä Suomesta poliittisilla päätöksillä, siirtyy tuotantoa sellaisiin maihin, joissa ympäristöasioita ei huomioida yhtä hyvin kuin meillä”, sanoo MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänomistus Metsänomistus

Keskustelut