MTK toi vanhat traktorit keskustaan

Historiallisten työkoneiden esittelyllä järjestö haluaa juhlavuotenaan nostaa esiin maa- ja metsätalouden merkitystä suomalaiselle yhteiskunnalle.

MTK:n työkonekavalkadissa oli traktoreita eri vuosikymmeniltä. Etualalla hitsauslaitteilla varustettu traktori, jolla päästiin korjaamaan rikkoutuneita koneita.
MTK:n työkonekavalkadissa oli traktoreita eri vuosikymmeniltä. Etualalla hitsauslaitteilla varustettu traktori, jolla päästiin korjaamaan rikkoutuneita koneita.

Tänä vuonna 100-vuotista taivaltaan juhliva MTK esitteli yhteistyökumppaneineen maa- ja metsätalouden historiaa tänään perjantaina Helsingin Rautatientorilla. Paikalle oli koottu maatalous- ja metsätyökoneita itsenäisyyden ajalta eri vuosikymmeniltä.

Mukana oli muun muassa Suomen vanhin traktori Avance, puukaasulla toimiva Ford-traktori, metsäpuolta ja nykyaikaa edusti Ponssen Scorpion-harvesteri. Päivän ohjelmaan kuuluu myös työkonekulkue, joka lähtee keskustasta ja päätyy Messukeskukselle, jossa on parhaillaan koolla MTK:n 34. liittokokous.

Suomen vanhin traktori Avance vuosimallia 1913.

Tapahtuman kautta MTK haluaa nostaa esiin maa- ja metsätalouden sekä maaseudun tärkeän merkityksen suomalaiselle yhteiskunnalle sekä historiassamme että tulevaisuudessa.

”Nykypäivän konevienti ja uudet keksinnöt kuten metsäkoneet, traktorit, puimurit ja vaikkapa Suomessa alun perin kehitetyt kylvölannoittimet ovat myös keskeisiä vientituotteitamme”, tapahtuman avannut MTK:n johtokunnan 3. puheenjohtaja Markus Eerola arvioi.

Tapahtuma on osa MTK 100 sekä Suomi 100 -juhlavuosien tapahtumia. MTK perustettiin helluntaikokouksessa vuonna 1917.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Kuvat