Otson saneeraus etenee – ohjelma käräjäoikeuden käsittelyyn

Yhtiön liiketoiminta on kehittynyt suotuisasti, mutta koronan pitkittyminen uhkaa.

Metsäpalveluita tarjoavan Otson yrityssaneerausohjelmaehdotus on toimitettu käräjäoikeuden käsittelyyn. Käräjäoikeus antaa asiasta välipäätöksen, kun se on tarkistanut, että ohjelmaehdotus täyttää yrityssaneerauslain edellytykset.

”Toimitamme ohjelmaehdotuksen velkojille sen jälkeen, kun käräjäoikeus on antanut päivämäärät ohjelmasta tehtäville väitteille ja lausumille. Arvioimme, että asiakirjat ovat velkojien käytössä viimeistään helmikuun puolivälissä”, kertoo yrityssaneerausmenettelyn selvittäjä Jussi Laakkonen.

Selvittäjä korjaa käsittelyn lopussa ohjelmaa mahdollisilla väitteillä ja lausumilla, jonka jälkeen ohjelmaehdotus siirtyy äänestykseen. Käräjäoikeus antaa äänestyksen määräpäivän vielä myöhemmin keväällä.

Otsolla on saneerausohjelmaan kirjattu velkoja 9,8 miljoonaa euroa ja varoja noin 4,5 miljoonaa euroa.

Koronan pitkittyminen uhkaa

Otson liiketoiminta on kehittynyt saneerausmenettelyn aikana suotuisasti, vaikka sopeutuksiakin on jouduttu tekemään, yhtiöstä kerrotaan. Uhkana on kuitenkin koronan pitkittyminen ja siitä seuraavat tiekuntien kokousten siirtymiset.

Yhtiö toivoo, että yksityistielain muutos käsitellään eduskunnassa nopeasti ja että kokouksia voidaan myöhemmin järjestää myös sähköisesti etänä.

”Uskomme, että tällä muutoksella on Otson liiketoimintaan suuri merkitys, koska investointitukia ja -tarvetta yksityisteille riittää”, yhtiön toimitusjohtaja Jyrki Pihlava sanoo.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito