Päijät-Hämeeltä uudenlainen metsäsuunnitelma

Perussuunitelman lisäksi voidaan lisämaksusta selvittää esimerkiksi lintujen pesintään sopivat alueet tai kuvata koko tila videolle ilmasta.

Metsänhoitoyhdistys Päijät-Häme on ryhtynyt tarjoamaan metsänomistajille uudenlaisia metsäsuunnitelmia. Uutta on se, että perussuunnitelman (sisältää hoito- ja hakkuuehdotukset, lakikohteet, kasvuennusteet ja kustannuslaskelmat) oheen maanomistaja voi halutessaan hankkia lisämaksusta erilaisia lisäosia.

Tarjolla on yhteensä 17 erilaista lisäpalvelua: esimerkiksi eri-ikäiskasvatus (etsitään metsästä alueet, joilla on edellytyksiä jatkuvaan kasvatukseen), virkistys (merkitään kartalle virkistyskohteet eli muun muassa polut, laavut, näköalapaikat, pitkospuut), keruu (suunnitellaan metsätyöt niin, että keruutuotteiden elinympäristöjä pyritään säilyttämään) tai lintujen pesintä (merkitään kartalle lintujen pesintään sopivat alueet).

Pienille tiloille toimenpide-ehdotus

Alle 20 hehtaarin metsätiloille yhdistys tarjoaa myös metsäsuunnitelmaa kevyempää ja edullisempaa toimenpide-ehdotusta. Se sisältää toimenpidekartan, arvion hakattavasta puumäärästä, kantorahatuloarvion ja hoitotöiden kustannusarvion.

Sekä toimenpide-ehdotukseen että metsäsuunnitelmaan on tarjolla muun muassa seuraavat maksulliset lisäpalvelut: rajapyykkien merkintä maastoon, ilmakuvakartat, videokuvaa ilmasta, lainhuutotodistus ja kiinteistörekisteriote.

Päijät-Hämeen mukaan muilla yhdistyksillä tai toimijoilla ei vastaavaa räätälöitävyyttä metsänhoitosuunnitelmissaan ole.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänomistus Metsänomistus

Keskustelut