Paljonko pientaloissa palaa puuta?

Luonnonvarakeskuksen ja Tilastokeskuksen kyselytutkimuksessa kartoitetaan etenkin uusiutuvan energian käyttöä pientaloissa.

Luonnonvarakeskus ja Tilastokeskus selvittävät yhteisvoimin pientalojen lämmitysenergian käyttöä. Lämmönlähteitä ja energian kulutusta selvittävä kysely on postitettu 10 000 pientalon asukkaalle tai omistajalle.

Kiinnostuneita ollaan etenkin uusiutuvasta energiasta: selvitys keskittyy etenkin polttopuuhun, lämpöpumppuihin ja aurinkoenergiaan.

”Erilaisten lämpöpumppujen, aurinkopaneelien ja -keräinten määrä on kasvanut viime vuosina nopeasti. Erityisen kiinnostavaa on selvittää, millaisia lämmönlähdeyhdistelmiä taloissa on ja miten niitä käytetään”, yliaktuaari Virve Rouhiainen Tilastokeskuksesta sanoo.

Puu vahvoilla 10 vuotta sitten

Pientaloissa käytetyn polttopuun määrät selvitettiin edellisen kerran lähes 10 vuotta sitten. Silloin puuta poltettiin melkein seitsemän miljoonaa kuutiometriä, mistä yli viisi miljoonaa kuutiota oli runkopuuta. Pientalojen lämmitysenergiasta peräti 40 prosenttia tuli puusta.

”Uusilla polttopuuluvuilla saadaan luotettavampi käsitys esimerkiksi uusiutuvan energian käytöstä ja metsiemme hakkuista”, kertoo yliaktuaari Jukka Torvelainen Luonnonvarakeskuksesta.

Kyselyyn voi vastata joko Tilastokeskuksen verkkopalvelussa tai palauttamalla lomakkeen postitse. Verkossa vastaaminen on vaivattomin tapa. Kyselyn tulokset julkaistaan vasta ensi keväänä.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Kuvat