Paperiliitto valmis neuvotteluihin UPM:n toimialojen kanssa, lakkoa venytettiin samalla maaliskuulle

Liitolla on kuitenkin yhä omat tavoitteensa uuden työehtosopimuksen sisällön suhteen.

Paperiliiton hallitus on päättänyt, että liitto on valmis neuvottelemaan metsäyhtiö UPM:n toimialojen kanssa. Liitto korostaa, että se on valmis neuvottelemaan, vaikka UPM haittaakin ennakkoehdoillaan neuvotteluja.

Lisäksi liiton hallitus korostaa, että Paperiliitolla on edelleen omat tavoitteensa koskien työehtosopimuksen sisältöä. Aiemmin liitto on halunnut neuvotella vain yhtiökohtaisesta sopimuksesta, UPM puolestaan on vaatinut liiketoimintakohtaisia neuvotteluja.

Liitto päätti myös jatkaa vuoden alussa käynnistynyttä lakkoon maaliskuun 12. päivään saakka, ellei sopua sitä ennen saavuteta.

Myös Sähköliitto kertoi päättäneensä jatkaa lakkoa UPM:n tehtailla maaliskuun 12. päivä saakka, ellei sopua uudesta työehtosopimuksesta sitä ennen saavuteta. Sähköliiton lakon piirissä ovat UPM Communication Papers Oy, UPM Raflatac Oy, UPM Specialty Papers Oy ja UPM-Kymmene Oyj.

Uusia kierroksia työtaistelu sai eilen, kun Teollisuusliitto asetti UPM:n saartoon. Myös AKT osallistuu lakkoon saarrolla satamissa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa